HM052: Øg din trafik med link building

En vigtig del af SEO er link building. Trafikken du får til sitet via SEO-arbejdet skaber i sidste ende en stor del af salget, du lever af. Lyt med i afsnit nr. 52 af Help Marketing for indblik i brugen af Link Building samt gode råd at øge dit sites anciennitet.

Help Marketing Bogen Støt os ved at købe Help Marketing Bogen :-) Køb bogen

Help Marketing link building seo nikolaj mogensen

Link Building i Help Marketing

Help Marketing podcasten er lavet for dig, der arbejder med digital marketing, salg og ledelse, og som gerne vil opnå succes ved at hjælpe andre. Værten er Eric Ziengs. Help Marketing produceres af Nochmal.

Baggrunden for Help Marketing er, at jeg gerne vil have, at vi alle bliver en lille smule bedre til at hjælpe hinanden. Hvorfor? Fordi det gør hverdagen rarere for alle. Og fordi det i mine øjne er den bedste måde at skabe succes for sig selv og andre på, fordi du opbygger værdifulde relationer.

Ugens gæst er Nikolaj Mogensen, som er HEAD of SEO and owned Media, GroupM, Denmark. Udover Nikolajs arbejde hos GroupM er han aktiv på sin blog NikolajMogensen.dk

I dette afsnit får du bl.a. svar på følgende:

Nikolaj Mogensen i Help Marketing

Nikolaj Mogensen link building help marketing

Link Building som værktøj i SEO

Link Building er et vigtigt element i SEO. Google kigger nemlig på indgående links. Hvis et website får mange stemmer (som links kan ses som), kommer websitet til at fremstå vigtigere. Google bruger det som en aktiv del i at bestemme, hvad der er mest relevante søgeresultat for din søgning. Google afgør ud fra mange parametre, hvor vigtig websitet er i forhold til søgeordet – et af de vigtigste er indgående links. Hvis du arbejder på at forbedre websites og de enkelte siders anseelse hos Google, så vil du forbedre placeringen i Google søgninger, hvilket fører til trafik, som potentielt leder til mere salg. Så enkelt kan det siges i følge Nikolaj Mogensen.

Nikolaj deler et godt råd, som alle virksomheder kan bruge. Kig efter andre websites, der handler om det samme, som dit ønsker at rangere høj på. Dem, der linker til konkurrenten, vil måske også linke til dit site. Hvis en af konkurrenterne ligger godt på nogle af de søgeord, dit site også gerne vil ligge godt på, kan der kigges på, hvilke links konkurrenten får. Derved kan du forsøge at få de samme links. Din konkurrent ligger sandsynligvis godt i Google, fordi de har arbejdet med Link Building. Så tjek konkurrenten ud og styrk jeres position i søgeresultaterne med Link Building!

Gode råd til link building, der gør sig gældende i alle brancher

  • Brug jeres samarbejdspartnere, leverandører eller eksisterende kunder. De er en god kilde til links, da de allerede kender jer. De er allerede glade for at arbejde sammen med jer, derfor er de lettere at overtale til at skrive jer på fx deres referenceliste, lave en udtalelse til dem eller blot bare link builde.
  • Undersøg, hvor brandet i dag bliver nævnt men der ikke linkes. Fx i artikler. En måde at gribe det an på, kunne være at kontakte journalisten og få et link sat ind. Især hvis journalisten kan se en fordel i at linke videre fordi der er indhold af værdi (content marketing). Ved at lave en Google søgning på eget brand, hvor du fjerner URL fra søgefeltet (skriv minus URL’en på dit eget website “nochmal -nochmal.dk”), kan du finde ud af, hvad der står om eget brand samt få øjnene op for link building muligheder.
  • Gæsteindlæg er effektive. At udarbejde indhold til andre fx blogs, magasiner etc. inden for samme branche, hvor I giver indhold samt får omtale tilbage.

Her er 3 gode råd som Nikolaj gennemgår i Help Marketing, som du kan benytte til at få links til dit site

  1. Find! Prøv at finde relevante websites. Hvorfor vil nogen linke til dit site?
  2. Lav! Udarbejd indholdet, der skal gøre dit website fortjent til at få dem til at linke til sitet.
  3. Overtal! Pitch ideen til det website, som du gerne vil have til at linke til sitet.

Hør med på Podcasten, hvis du vil blive endnu klogere på link Building. Udover at være ugens gæst hos os, har Nikolaj skrevet en bog om søgeordsanalyse, som bare ligger og venter på dig – gratis endda! Den guider dig igennem tips, strategier, værktøjer med mere! (Læg mærke til at Nikolaj får et link til noget godt indhold fra disse noter. Det er ikke tilfældigt). Så hvis du er blevet nysgerrig og gerne vil have meget mere ud af din søgeordsanalyse, så er det bare om at komme i gang!

I dette afsnit har vi også Leif Carlsen med som medvært de sidste frem minutter af podcasten. Leif arbejder i Social Selling Company og er en af de faste patreons. Leif Carlsen stiller spørgsmål til Nikolaj Mogensen sidst i programmet. Hør blandt andet om LinkedIn Pulse.

Få flere tips til din SEO-optimering i afsnit 26 med Lars Skjoldby eller lær om black hat og white hat SEO med Søren Riisager i afsnit 30.

Følg Nikolaj Mogensen på sociale medier

Hvis du vil følge Nikolaj Mogensen, kan du klikke dig ind Twitter, LinkedIn, Facebook og Googleplus. Inde på Nikolajmogensen.dk kan du blive klogere på online markedsføring. Vær opmærksom på, at videoen herunder ikke er redigeret og ikke indeholder ugens content marketing værktøj. Abonner på iTunes, så får du den bedste oplevelse helt automatisk.

Ugens content marketing værktøj: MyTopTweet

Sponsoreret af Erhvervakademi Kolding. Deltag i gratis webinarer og hjælp Help Marketing ved at klikke forbi på gratiswebinar.dk. Tak!

Vil du vide hvilket indhold din konkurrent eller dine idoler i branchen har succes med på Twitter? Så brug MyTopTweet. Du logger ind med din Twitter-profil og kan derefter skrive en hvilken som helst Twitter profil for at se, hvad de ti mest retweetede tweets vedkommende har lavet er i løbet af sine sidste 3.200 tweets. Smart hvis du vil tjekke hvad konkurrenten har succes med. Prøv det gratis på Mytoptweet.

Jeg har samlet alle de gode Content Marketing redskaber her fra alle podcast afsnit her.

Kommentarer til afsnittet? Så brug kommentarerne herunder!

Lad mig høre hvad du synes om indholdet ...

Del dette på ...
Foredrag og sparring om din marketing Kontakt Eric
[index]
[index]