De Vigtigste WordPress Plugins med WordPress Ekspert Martin Hjort i Help Marketing
Help Marketing podcasten er lavet for dig, der arbejder med digital marketing, salg og ledelse, og som gerne vil opnå succes ved at hjælpe andre. Værten er Eric Ziengs. Help Marketing produceres af Nochmal.
Baggrunden for Help Marketing er, at jeg gerne vil have, at vi alle bliver en lille smule bedre til at hjælpe hinanden. Hvorfor? Fordi det gør hverdagen rarere for alle. Og fordi det i mine øjne er den bedste måde at skabe succes for sig selv og andre på, fordi du opbygger værdifulde relationer.
Ugens gæst er Martin Hjort. Martin arbejder til daglig med WordPress løsninger på alverdens forskellige typer af hjemmesider, i sit eget firma Spicy Web. Martin er WordPress Specialist og frontend udvikler, dvs. en udvikler hvis primære styrker ligger i det brugeren kan se og laget lige under. For nyligt besluttede Martin sig for at begynde at dele gratis ud af sin viden, så han startede sitet WordPressTips.dk, hvor han nu blogger om alle sine bedste WordPress tips.
I dette afsnit får du bl.a. svar på og indblik i følgende:
- Hastighed
- SEO
- Sikkerhed
- Konvertering
- (Husk du kan støtte Help Marketing)
Martin Hjort i Help Marketing
Hastighed
Hastighed er vigtigt af flere årsager, men de to primære er SEO og brugervenlighed. Og i virkeligheden hænger de to lidt sammen, da Google jo forsøger at sætte tal på hvor brugervenlig din hjemmeside er.
Når vi snakker hastighed, så er det den hastighed hvormed din hjemmeside loader, når besøgende sidder og venter på at få præsenteret indholdet. For når du nu har fået lokket brugerne ind på din hjemmeside, så har du ikke særlig lang tid til at imponere og fastholde dem. Når det kommer til at optimere hastigheden på din hjemmeside, så findes der lidt forskellige muligheder.
Hastighedsoptimering af dit site og plugins til Wordpres
Noget af det der rykker mest, er de plugins der kan sørge for at din hjemmeside caches. Uden at det skal blive for teknisk, så sørger et cache plugin for, at din hjemmeside loader meget hurtigere, fordi din browser skal kommunikere langt mindre med dit webhotel og dermed den server din hjemmeside ligger på.
Hvis man ikke er så erfaren med WordPress, anbefaler Martin at man starter med Cache Enabler. Det som kan langt færre ting end f.eks. det populære W3 Total Cache plugin. Til gengæld fungerer det virkeligt godt, når man blot har installeret og aktiveret det.
Det kan også være en god idé at begrænse mængden af data der skal sendes fra serveren til den besøgende browser. Her kan et plugin der bare hedder Lazy Load også være en hjælp. Den gør, at at din hjemmeside starter med kun at loade alt hvad der er ‘over folden’, hvilket vil sige alt det du ser inden du scroller ned på siden.
Går vi lidt videre, kan vi snakke om optimering af billeder, da det ofte er noget folk undervurderer. Jo mindre et billede fylder, jo bedre, kort sagt. Fordi det sørger for at din hjemmeside er i stand til loade meget hurtigere. Derfor skal man ikke tage det billede man har taget fra sit lækre spejlrefleks kamera og lægge direkte op i WordPress, da det ofte fylder mange megabyte. Så det man kan gøre er at installere et plugin som TinyPNG, der reducerer filstørrelsen på dine billeder for dig.
SEO
Hvis du ikke har hørt om SEO – søgemaskineoptimering, eller ikke ved hvad det er, så skal du måske overveje at sætte det her afsnit på pause og lytte til et af de andre afsnit med f.eks. Lars Skjoldby. Men vi går ud fra at du i hvert fald har en grundlæggende viden om SEO. Så ved du måske også hvorfor pokker SEO er så vigtigt: For kort sagt, så er SEO en trafikkilde, og dermed en kilde til kunder, der for de fleste, formentlig spiller en væsentlig rolle. Netop derfor har du også brug for et godt SEO plugin på dit site.
Når det kommer til SEO i og med WordPress, så er det det man kalder ”On-Page SEO”, som du kan gøre noget ved. Noget af det man kan gøre noget ved selv, er f.eks.:
- Title og description
- Url struktur
- Structured markup/Rich Snippets (Schema.org)
- Alt-tags og navne på billeder
- Brødkrummer
- Duplicate Content
- Heading struktur (H-overskrifter)
- Publisher (rel=publisher)
- Hastighed som tidligere nævnt
- Og selvfølgelig dit indhold
URL struktur og Alt-tags + navne på billeder, er dels noget der ligger indbygget som mulighed i WordPress og dels noget man skal sørge for selv, når du uploader billederne.
Kigger vi derimod på områder som title, description, brødkrummer og til dels duplicate content, så har vi et plugin der kan hjælpe dig med alle de områder: Yoast SEO
Yoast SEO plugin har også en masse funktioner, relateret til Social Media, så som at opsætte både et standard billede, og individuelle billeder, når dit indhold deles. Opsætte links til dine sociale profiler, Twittercards, Pinterest verificering mm.
Sikkerhed
WordPress er det mest anvendte CMS i verden. Mere end 25% er verdens hjemmesider er bygget i WordPress og når vi så dertil lægger, at omkring halvdelen af alle verdens hjemmesider ikke bygger på et CMS, men er bygget fra bunden, eller i det man kalder et framework, så kan vi hurtigt regne ud, at WordPress er vanvittigt populært. Tænker man over det, så kan man derfor også sagtens forstå, at når nogen nu har valgt at træde den sorte sti og valgt at forsøge at lege med at hacke hjemmesider af den ene eller anden grund, så er WordPress virkeligt populært at afprøve sine evner på. Sørg derfor altid for optimere din WP sikkerhed.
Backup
Det er ultra vigtigt, at du sikrer dig mest muligt. Og det kan gøres på flere måder. Et af de områder er naturligvis backup. Sørg altid for at have en daglig backup af din database. Og tag også gerne en ugentlig backup af filerne for at være på den sikre side. Når det kommer til filer, er dine billeder nok noget af det vigtigste. Plugin, theme og WordPress filer kan man altid skaffe igen.
Der findes mange plugins til dette formål, men Martin kan varmt anbefale BackWPUp som er ret simpelt. Men et plugin som UpdraftPlus er også rigtig godt.
Blokere for angreb
En anden del af sikkerheden omkring din hjemmeside, er at forsøge at blokere for hackernes angreb. Det er her, det hele bliver lidt mere teknisk, men grundlæggende handler det altså om, at forhindre hackeren i at få adgang – og helst så tidligt i processen som muligt.
Et af de mest populære plugins til det formål, er iThemes Security , men som man nok skal få en professionel til at sætte op.
Konvertering
Man kan jo sige, at konvertering, eller konverteringsoptimering, er et sammenrend af mange forskellige faktorer, herunder hastighed og SEO som vi tidligere har snakket om. Få gider foretage en konverterende handling på din hjemmeside, hvis de skal vente længe på at få vist en kontaktside eller anden side, hvor du gerne vil have dem til at udføre handlingen.
Konverteringspunkter/Handlinger
Contact Form 7 er det mest anvendte kontaktformular-plugin og det er nemlig også rigtig godt. Ud over at sætte en helt klassisk formular op, så kan du opsætte hvem der skal modtage henvendelse. Du kan opsætte det svar brugeren får på din side, ligesom du har mere end 10 forskellige slags felter du kan sætte op. Og så er det rigtig nemt at bruge.
Der findes mere avancerede plugins derude, hvis man har brug for det. Her kan især Gravity Forms anbefales. Det er ikke gratis, men kan så til gengæld også en del mere og er rigtig god til at bruge til spørgeskemaer, ligesom det kan integreres med Stripe, så man kan sætte modtagelse af betaling op ret nemt.
Hvad angår tilmelding til nyhedsbreve, så kan det plugin der hedder SumoMe anbefales. Her har man ret mange muligheder, så som ”Welcome Mats”, ”Scroll Box”, ”Smart Bar” og flere fede features, som giver dig mulighed for at få dine besøgende til at konvertere. Nochmal.dk bruger SumoMe – du kan jo dele indlægget her med knapper til højre (desktop) eller forneden (mobil).
Tracking og analyse
Har du ikke et analytics plugin på din hjemmeside har du, kort sagt, ingen grund til at have den. Google Analytics by MonsterInsights , det tidligere Google Analytics for WordPress (by Yoast), er et ”must have”, hvis ikke du har en programmør, der kan smide din Google Analytics tracking kode på din hjemmeside for dig. Du indtaster simpelthen bare dit Analytics sporings-ID og så kører det. Så har du adgang til en stor bunke data om dine brugere og deres adfærd på din hjemmeside.
Alt dette samt flere hjælpsomme tips og anbefalinger af WP plugins, kan du høre meget mere om i dette afsnit af Help Marketing.
Følg Martin Hjort på de sociale medier:
Se mere på Martins egen hjemmeside: https://spicyweb.dk/. Ønsker du flere insider tips, så følg også hans blog: http://wordpresstips.dk/, hvor han deler ud af sin ekspertviden. På Twitter kan du finde hans profil her: @webmeisterhjort.
Ugens Content Marketing værktøj: Droptask
Ugens content marketing tool er sponsoreret af Lasertryk.dk. Brug koden “hm09” for at få dobbelt op på dine print-opgaver i september 2016 (opgaver op til 3.000 kr.)
Det er Linea Svendsen fra TopDanmarks yndlings-to-do-program. Hun elsker lister. Så hvis du også gør det, kunne det være at du skal organisere dine opgaver med droptask. Det fungerer godt som et visuelt overblik over opgaverne, så du bedre huske og overskue hvad du har gang i – også når du bliver afbrudt. Et minus: Det fungerer ikke helt så godt på telefonen som det gør på iPad/computer. Især overblikket mangler på mobilen, men du kan sagtens skrive opgaver ind. Jeg så Lineas flow for opgaver opdelt i cirkler med hvad hun laver, hvad hun mangler, hvad der ligger i pipeline mv. Det ser ganske smart ud. Tjek det ud på https://www.droptask.com/. Find Linea på Twitter her: @lineaha
Se alle værktøjer fra Help Marketing samlet her.
Kommentarer til afsnittet? Så brug kommentarerne herunder!