HM015: Mere energi på jobbet med Maj Wismann

Det kræver energi at hjælpe andre. Det kræver energi på jobbet at lave godt marketings- og salgsarbejde. Dét taler vi om i første afsnit af Help Marketing i 2015, hvor Maj Wismann, websexolog og krudtugle, giver gode fif og råd, så du kan styre din energi. Sig fra på de rigtige tidspunkter, så er du bedre i stand til at hjælpe, når du er på. Lyt med i afsnit 14 af Help Marketing. Se noterne under playeren.

Help Marketing Bogen Støt os ved at købe Help Marketing Bogen :-) Køb bogen

 

Mere Energi på jobbet med Help Marketing

Help Marketing podcasten er lavet for dig, der arbejder med digital marketing, salg og ledelse, og som gerne vil opnå succes ved at hjælpe andre. Værten er Eric Ziengs. Help Marketing produceres af Nochmal.

Baggrunden for Help Marketing er, at jeg gerne vil have, at vi alle bliver en lille smule bedre til at hjælpe hinanden. Hvorfor? Fordi det gør hverdagen rarere for alle. Men i lige så høj grad, fordi det i mine øjne er den bedste måde at skabe succes for sig selv, da man opbygger værdifulde relationer.

Dagens gæst er Maj Wismann fra Websexolog.dk, hvor hun hjælper kvinder med at få deres sexlyst tilbage og få styr på parforholdet. Hun driver desuden Onlinebiz, hvor hun er online markedsføringsmentor. Du kan få fat i Maj på Facebook Vi taler om:

  • Hvordan du ved at identificere det, der betyder noget for dig, kan øge din positive energi
  • Hvordan du kan styre din energi på jobbet, så det positive smitter og det negative ikke smitter, fx på kontoret og i familien
  • Hvad skal du gøre, når du er vred eller har en dårlig dag på kontoret?
  • Du bliver udfordret af Maj til at sove en time mere hver dag

Maj Wismann i Help Marketing

Help Marketing Maj Wismann foto

Maj fokuserer på at lave det, hun godt kan lide at lave i sin forretning. Resten kan udliciteres – meget af det i hvert fald. På den måde øger hun sin energi på jobbet – det er bare sjovere at lave det, du brænder for. Det kræver du ved, hvad du tænder på i din forretning eller på jobbet. Så få hjælp til at finde ud af, hvad du kan lide at lave, og lav lige netop det! Derudover er det vigtigt at fokusere på helheden og resultatet af det, du laver. Det skulle gerne gøre en forskel for dig, så du kan motivere dig selv til også at lave de mindre interessante enkeltdele af arbejdet.

Energi smitter

Et andet aspekt ift. at styre sin energi er, at energi smitter. Hvis en kollega er fuld af begejstring for et projekt, vil dette ofte smitte over på de andre kolleger. Og derfor skal du også være varsom med at lukke ned for andres energi. For på samme måde som at positiv energi smitter, gør negativ energi det også. Så du kan faktisk ødelægge andres begejstring for et projekt med dit dårlige humør.

Ifølge Maj vinder den stærkeste energi. En meget vred person kan ødelægge hele stemningen og på samme måde kan en meget glad person sikre en god stemning. Det gælder både i et parforhold men også op kontoret. Og hvis du som leder kan sikre mere positiv energi ved at tildele opgaver til personer, der rent faktisk får glæde ud af at lave dem, så giv da dem de opgaver. Og giv andre deres favorit opgaver. Det, der så er tilbage, må man slå om.

Gå tidligere i seng!

Når man skal styre sin energi og entusiasme, så tænk logisk. Kan du arbejde til kl 4 om natten og så stå op igen kl. 7 for at køre børnene i skole? En dag måske, to dage. Men flere uger i streg er umuligt – og din energi vil blive ringere af det. Så selvom du er helt oppe at køre over et projekt, så sørg for at allokere den rigtige mængde tid (især dig som er iværksætter skal lytte med her :))

Maj udfordrer dig til at gå en time tidligere i seng i 14 dage og så se, om ikke du får mere ud af hverdagen og får mere energi på jobbet.

Lyt også til afsnit 58: Hemmeligheden bag succes som ung iværksætter.

If This Then That - IFTTT

Jo mere du kan automatisere uden at miste autenticiteten, jo mere effektiv kan du gøre dit marketingarbejde. Det hjælper IFTTT med. Her kan du sætte en “hvis dette sker, så gør dette” op. Så fx når Help Marketing publiceres fra WordPress, kan IFTTT automatisk udsende en tweet, LinkedIn, G+ eller Facebook-update. IFTTT kan også automatisk gemme billeder, du gør til favorit på Instagram, på din Dropbox, OneDrive elle Google Drive. IFTTT har rigtig mange kanaler at “programmere” ud fra. Du kan også bruge den i ikke-marketingssammenhæng. Fx kan du styre din Philips Hue lamper ud fra forskellige kriterier.

Læs mere om ugens tool her Se alle værktøjer samlet her
Altid up to date med Help Marketing! Få en mail hver måned med det seneste afsnit. Du tilmelder dig også Nochmals nyhedsbrev. Du kan altid melde fra igen.
=
Lad mig høre hvad du synes om indholdet ...

Del dette på ...
Foredrag og sparring om din marketing Kontakt Eric