HM014: Brug markedsanalyser i din Content Marketing

Markedsanalyser var i gamle dage redskaber til at beslutte sig for hvilke markeder, virksomheder ville satse på. I dag bruges den værdifulde viden også i Content Marketing. Brug data til blogposts, infografikker og podcasts. Og brug desuden rapporterne til leadgenerering. Alt det taler vi om med Bo Lykkegaard fra IDC i afsnit 14 af Help Marketing. Læs noterne under playeren.

Help Marketing Bogen Støt os ved at købe Help Marketing Bogen :-) Køb bogen

Markedsanalyser i Help Marketing: Kundeindsigt og grundlag for godt indhold

Help Marketing podcasten er lavet for dig, der arbejder med digital marketing, salg og ledelse, og som gerne vil opnå succes ved at hjælpe andre. Værten er Eric Ziengs. Help Marketing produceres af Nochmal.

Baggrunden for Help Marketing er, at jeg gerne vil have, at vi alle bliver en lille smule bedre til at hjælpe hinanden. Hvorfor? Fordi det gør hverdagen rarere for alle. Men i lige så høj grad, fordi det i mine øjne er den bedste måde at skabe succes for sig selv, da man opbygger værdifulde relationer.

Dagens gæst er Bo Lykkegård fra IDC. Han er Research Director, og hans hverdag går med at analysere forskellige markeder, så virksomheder kan tage beslutninger uden kun at skulle stole på mavefornemmelsen. Du kan få fat i Bo på Twitter og LinkedIn. Vi taler om:

  • Hvad er markedsanalyser og hvad bruges de til
  • Hvad skal du gøre, inden du giver dig i kast med markedsanalyser
  • Hvordan bruges markedsanalyser i Content Marketing
  • Hvordan bruges markedsanalyser til lead generering
  • Uvildighed i markedsanalyser og Content Marketing

Bo Lykkegaard i Help Marketing

Help Marketing Bo Lykkegaard foto

Virksomheder plejede at bruge markedsanalyser til at forudse udviklingen inden for deres markeder i en årrække frem. Hvordan rykker markedsandele sig Hvilke beslutninger skal virksomhederne tage for at få succes. Tidligere brugte virksomheder markedsanalyser som beslutningsgrundlag til hvor mange ressourcer man skulle allokere til forskellige markeder – Danmark mod Sverige mod Tyskland mv. Det var til det høje ledelsesniveau (C-level). Men der er sket et skred. Analyser fra IDC (og konkurrenter som Gartner mv.) laves i stigende grad også til at danne grundlag for Content Marketing-indhold. Altså indhold, der kan hjælpe brugerne til at forstå de services eller produkter, virksomheden sælger.

Inden du laver en markedsanalyse

Hvis du overvejer at få lavet en markedsanalyse, så sørg for først at finde ud af, hvad den skal bruges til. Hvilken værdi skaber den. Når du ved det, skal du prioritere, hvilken viden er uundværlig og hvilken viden er nice to have. Samtidig er det en fordel at involvere markedsanalytikeren i arbejdet – uanset om det er en intern eller ekstern analytiker. Kan de se helheden, bliver analysen ofte bedre.

Hvis din markedsanalyse indeholder elementer, der har værdi for dine kunder, er det ofte en god idé at lægge (dele af) den på hjemmesiden til download. På den måde kan du også skabe leads, i og med brugeren skal aflevere sin mailadresse for at få adgang til undersøgelsen. Husk også, at data fra en analyse kan omskrives til mange forskellige andre indholdselementer: Blogposts, infografikker, videoer, billeder og podcasts.

Markedsanalyser og indholdsmarkedsføring

Når Bo arbejder med markedsanalyser, der kan bruges i content marketing, forsøger han at dreje indholdet væk fra opdragsgiveren. Kunderne er alligevel ikke interesseret i at læse om virksomheden, så det er i opdragsgiverens interesse at fokusere på kunden og ikke på sig selv. Og det er jo også tanken bag content og Help Marketing. Det snakker vi også om i afsnit 9: Datadrevet marketing forklaret og afsnit 17: Datajournalistik i din markedsføring.

Linktally & Facebookinteractions

Dette værktøj findes desværre ikke længere. Ja det går stærkt! Heldigvis findes der mange andre og der kommer et nyt et til hver uge i Help Marketing. Du kan finde alle værktøjer fra Help Marketing ved linket herunder. God fornøjelse. //Eric.

Se alle værktøjer samlet her
Altid up to date med Help Marketing! Få en mail hver måned med det seneste afsnit. Du tilmelder dig også Nochmals nyhedsbrev. Du kan altid melde fra igen.
=
Lad mig høre hvad du synes om indholdet ...

Del dette på ...
Foredrag og sparring om din marketing Kontakt Eric