HM008: LinkedIn salg, leads og markedsføring med Morten Vium

LinkedIn er fyldt med marketings- og slagsmuligheder. Det betyder mulighed for at hjælpe dine leads og kunder. Men LinkedIn salg, lead gen og markedføring er lidt overset i forhold til Facebook, Instagram og Twitter. Det tager vi hånd om i ottende afsnit af Help Marketing, hvor LinkedIn ekspert Morten Vium giver konkrete fif og råd. Lyt med og få straks mere ud af LinkedIn. Læs noterne under afspilleren.

Help Marketing Bogen Støt os ved at købe Help Marketing Bogen :-) Køb bogen

 Salg på LinkedIn i Help Marketing

Help Marketing podcasten er lavet for dig, der arbejder med digital marketing, salg og ledelse, og som gerne vil opnå succes ved at hjælpe andre. Værten er Eric Ziengs. Help Marketing produceres af Nochmal.

Baggrunden for Help Marketing er, at jeg gerne vil have, at vi alle bliver en lille smule bedre til at hjælpe hinanden. Hvorfor? Fordi det gør hverdagen rarere for alle. Men i lige så høj grad, fordi det i mine øjne er den bedste måde at skabe succes for sig selv, da man opbygger værdifulde relationer.

Gæsten er Morten Vium, der er rådgiver og LinkedIn-specialist i sit eget firma, Mortenvium.dk. Morten fortæller helt konkret om, hvordan du skaber leads på LinkedIn – både som virksomhed og som enkeltperson. Derudover taler han om de nyeste muligheder krydret med konkrete råd og fif, som du kan bruge lige med det samme! Jeg er ret sikker på, at når du har lyttet færdig, brænder du for at lave LinkedIn salg og marketing! Og det kommer nok ikke som en overraskelse, at vi begge mener, at der er stort potentiale for at hjælpe andre på LinkedIn og dermed også selv opnå succes. Og ellers følg Morten på LinkedIn. Du kan også fange ham på Twitter

Morten Vium i Help Marketing

 

 Morten Vium Help Marketing
 I Help Marketing afsnit 8 fortæller Morten en rigtig god historie om, hvordan hjælp skaber ambassadører. Morten ønskede sig nemlig Jacob Bøtters bog Unboss. Det så Jacob på Mortens Pinterest board, og Jacob sendte ham en signeret udgave gratis. Hvad fik Jacob ud af det? En god relation. Men også at Morten ofte nævner historien i sine foredag. Det har givet Jacob en del ekstra salg. Og nu er historien også fortalt her i noterne!

Der er ca 1,7 mio danskere på LinkedIn. Og de fleste har udfyldt data om dem selv og hvad de laver. Det er guld værd for marketings- og salgsfolk.

Virksomheder kan få meget ud af at dele hjælpende indhold på deres virksomhedsprofil. Det er en lavthængende frugt ifølge Morten. Indholdet skal gerne hjælpe brugerne. Og indholdet må gerne fortælle lidt om virksomheden selv – uden at være alt for selvpromoverende. Der er derfor meget at hente for virksomhederne i den øverste del af salgstragten. Og hvis virksomheden så kan skubbe brugerne over på egen hjemmeside og konvertere dem til leads, udnytter man LinkedIn til at kabe leads på “owned” platforme. På selve LinkedIn kan også man se, hvem der har stor interesse for sit indhold. Hvem interagerer meget? Dem giver man endnu mere værdi og på et tidspunkt, når de er modne nok, kan en sælger tage fat i dem.  

Når vi taler distribution af indhold, så overvej, hvor mange læser fagbladene i din branche har. Sammenlign det tal med antallet af medarbejdere x gennemsnitlig antal følgere. Fratræk 25 pct (for dobbelte relationer mellem kollegerne etc.) og så kan du se, hvor du rammer flest inden for din målgruppe. Dermed sammenligner du PR-indsatsen med LinkedIn-arbejdet.

Morten siger, man skal tage  engagement-raten på LinkedIn med et gran salt. Lyt også til Help Marketing afsnit 4, som omhandler engagement- og consumption rate – godt nok på Facebook. 

Din LinkedIn profil og leads

Når det gælder din egen profil, så sørg for at have styr på et godt billede af dig selv, din titel og fortæl, hvem du er. Du skal ikke bare liste op hvad du laver – lad din personlighed skinne igennem. Jeg skriver fx på min LinkedIn profil, at salg gøres bedst ved at hjælpe andre. Det er en holdning om salg – i stedet for kun at sige, at jeg solgte for xx mio om året i et tidligere job.

Et pro tip fra Morten: Når andre tilføjer dig, så fortæl dem, hvad du laver, og hvordan du skaber værdi. Morten booker månedligt møder på den konto. Dét fører til god LinkedIn salg.

Et andet tip er at lave en avanceret søgning på personer, som du er i 1. eller 2. relation med eller i grupper med. Så snævrer du søgningen ind til kun at være i dit lokalområde og kun inden for din branche. Værsgo: En lead liste at arbejde ud fra, som du kan forsøge at skabe værdi for og dermed opbygge en relation til. Dét fører til god LinkedIn salg.

Også i grupper kan du finde leads. Her kan du følge med i hvilke interesseområder og pains, de har. Og du kan endda hjælpe dem direkte i grupperne og dermed positionere dig selv. Også uden at være linked. Dét fører til god LinkedIn salg. 

Lidt mere avanceret og kun for betalte profiler, så er Sales Navigator er et relativt nyt værktøj, som kan bruges til at gemme leads. Du kan også se hvem af dine kolleger har en god relation ind til leadet eller om de kender nogen, der kender vedkommende. På den måde kan du finde veje ind til dine leads, så du kan give dem mere værdi! Dét fører til god LinkedIn salg.

Lyt også til: Sådan skaber du digitale relationer.

Hvis du vil arbejde målrettet med LinkedIn, så kan du få førstse del (af 8 dele) gratis i Mortens online kursusrække om strategisk networking på LinkeIn.

 

Pocketcast

Du er nok ret interesseret i podcasts, når ud læser med her! Mange lytter via hjemmesiden her eller Stitcher. Andre lytter via iTunes. Min absolut yndlings-app til at lytte til podcasts er Pocket app. Du kan både streame og downloade podcasts. Du kan også lave lister, så nogle podcasts downloades automatisk, mens andre bare ligger i kø til du manuelt klikker download. Du kan også automatisk starte en podcast et eller to minutter inde, så du undgår en reklame eller intro melodi (det ville du aldrig gøre på Help Marketing, som har den fedeste intro melodi – hvis jeg selv skal sige det!). Anyway, jeg har lyttet til podcats i 8 år nu, og Pocketcast er den bedst app for mig. Pocketcast findes både til iOS og Android til omkring 20 kr.

Læs mere om ugens tool her Se alle værktøjer samlet her
Altid up to date med Help Marketing! Få en mail hver måned med det seneste afsnit. Du tilmelder dig også Nochmals nyhedsbrev. Du kan altid melde fra igen.
=
Lad mig høre hvad du synes om indholdet ...

Del dette på ...
Foredrag og sparring om din marketing Kontakt Eric