7 sider med gratis online billedredigering og apps til billedredgering

7 sider med gratis online billedredigering

Din komplette liste over sider med gratis online billedredigering. Nu også med de bedste gratis apps til billedredigering. Brug et par minutter til at få overblikket, og spar dig selv en masse tid med billedredigering fremover.

Vi elsker billeder. Vi elsker online grafikker. Vi elsker memes. Men personligt er jeg ikke en haj til at tage gode billeder eller at behandle dem. Men med lidt hjælp går det. Derfor har jeg samlet værktøjerne til gratis online billedredigering, som jeg selv bruger i mit sociale media- og content marketing-arbejde. Fælles for dem er, at de er gratis, og at de kan bruges i browseren uden installering. Brug fem minutter på at læse med, så sparer du masser af tid senere. Ordsky med gratis billedredigeringsværktøjer

Se også:

UPDATE: På listen finder du nu også de bedste apps til billedredigering direkte på mobilen. Find dem sidst i indlægget.

Canva.com – perfekt til iøjnefaldende billeder på sociale medier

Canva gør det nemt at skabe billeder i alle de sociale medier-formater, du har brug for. De har alt fra coverbilleder til Twitter-post-billeder til album cover art.

Du vælger først format (eller laver dit eget format), så uploader du dine egne billeder og lægger tekster eller grafik hen over. Du kan også bruge Canvas’ egne basale skabeloner og grafik til at starte med. Brugen minder om Powerpoint.

Canva tjener penge på at sælge dig flotte billeder og bedre grafik til en dollar pr. styk, men du kan sagtens nå i mål uden at bruge penge.

Når du opretter en profil, gemmer Canva dine kreationer og de billeder, du selv har lagt op. Det er ret smart, fx hvis du gerne vil lægge et logo ind på alle dine billeder. Kræver gratis profil (kan oprettes via Facebook). Jeg fremhæver Canva som hjælperedskab i første afsnit af Help Marketing-podcasten.

Se også:

 

Værktøjer til gratis online billedredigering

Photojoiner.net – saml dine billeder

Det nok mest simple hjælpemiddel i rækken sætter dine billeder sammen til ét billede. Upload dine billeder, vælg hvor mange kolonner og rækker, du ønsker. Du kan derefter tilføje streger i forskellige farver mellem billederne. Klik på “join”, og dine billeder klistres sammen. Hvis du ønsker billederne i en anden rækkefølge, rykker du dem bare rundt med musen. Photojoiner er ikke særlig fleksibel, men den gør, hvad navnet siger.

Den virker bedst i Firefox, dernæst Chrome, mens den har det svært med IE. Filer over 10MB er den ikke meget for. Kræver ingen profil.

 

Pixlr.comSumopaint.com, On1.com – Bedre end ” Windows Paint” online

Den nemmeste måde at beskrive Pixlr og Sumopaint på er: En online version af den gode gamle Paint i Windows – med ekstra funktioner. Upload et billede og redigér det, tilføj tekst mv. Gem billedet, og download det igen. Der er ingen prædefinerede grafikker som hos Canva. Til gengæld er der flere avancerede muligheder, der dufter af Photoshop. Pixlr har også noget, der ligner filter-funktionen, som vi kender den fra Instagram – filtre lige til at lægge på dine billeder. Kræver ingen profil.

 

Wordle.net – Wordclouds

Indsæt en række ord, klik og Wordle laver en ordsky til dig. Du kan redigere skrifttype, skrift- og baggrundsfarve. Hvis du vælger avancerede muligheder, kan du selv definere størrelsen på de forskellige ord ved at skrive et tal efter hvert ord. Når ordskyen er, som du ønsker den, kan du downloade den eller tage et screenshot.

Du kan gemme ordskyen, men desværre kan du ikke redigere den efterfølgende. Derfor et lille fif: Gem listen af ord i et dokument, så kan du hurtigt lave en ny version, når noget skal ændres. Jeg lærte det på den hårde måde, da jeg lavede ordskyen til denne post og ændrede på nogle af forslagene! Kræver ingen profil.

 

Piktochart.com – Lav din egen infografik

Hvis du har de rigtige data og kan formidle dem i en god visuel historie, er infografikken din ven. Infografikker kræver en del arbejde, og her hjælper Piktochart. Du kan købe færdiglavede skabeloner eller selv gratis starte fra bunden. Streger, ikoner og tekst er gratis til rådighed, og du kan selv uploade egne billeder og grafiker. Et stærkt våben i content marketing og Social Media-kampen for opmærksomhed og relationsopbygning. Kræver en gratis profil (kan oprettes via Facebook og Google)

 

Web Capture.net – online screenshot

Klippeværktøjet er nok et af pc’ens bedste simple opfindelser. Ulempen er, at du kun kan klippe det, der er på skærmen. Derfor bruger jeg WebCapture til hele hjemmesider. Paste en URL ind, og efter lidt ventetid kan du downloade et billede af hele siden. Det fungerer dog kun med hjemmesider – ikke hvad du ellers har på skærmen. Kræver ingen profil.

 

Imgflip.com – lav dine egne memes

Gode memes deles hurtigt. Du kan sagtens lave en meme i Photoshop eller Pixlr, men det nemmeste er at bruge Imgflip eller Memegenerator. Du kan bruge deres meme-egnede billeder, som du sikkert kender.

Du kan også uploade egne billeder, men pas på! Du kan risikere at blive et viralt hit og skulle se dig selv på nettet med et “sjovt” ansigtsudtryk resten af dit liv.

Du tilføjer selv tekst i farver, og du kan evt. tegne på din meme. Derefter downloader du. Alle memegenerator-hjemmesider tilføjer deres navn på memen med småt. Det kan undgås, hvis du betaler for en Pro account. Ved Imgflip kan du gemme dine memes, hvis du opretter en gratis konto (kan oprettes via Facebook).

6 gratis billedredigerings-apps til mobilen

Snapseed – fede værktøjer og filtre

Snapseed er udviklet af Google og virker fremragende til at skære, justere og give dine billeder fede filtre som fx Fokuseffekt og Drama. Du vælger blot et billede, du har liggende på telefonen, og så kan du redigere. Du vælger værktøjer og filtre ved at trykke på ikonet nederst i højre hjørne. Husk altid at sige ‘Gem en kopi’ og ikke ‘Gem’, så du har originalversionen af billedet liggende (hvis du nu fortryder Glamourskæret senere).

Snapseed til Android

VSCO – Snapseed for de avancerede

Bliver brugt af rigtig mange folk i marketing-branchen. Minder om Snapseed, blot lidt mere avanceret og med rigtig godt udvalg af filtre. Kræver login med e-mail. Appen fungerer samtidig som community, hvor du kan lade dig inspirere af andre brugeres billeder.

VSCO til Android

Instagrams eget redigeringsværktøj

Instagram gør sig umage for selv at have gode filtre og redigeringsværktøjer, så husk at opdatere din app løbende. Kræver, at du har en Instagram-profil.

Instagram til Android

Instagram til iPhone

Lightroom – Photoshop på mobilen

Lightroom er udviklet af Adobe, så hvis du kender noget til Photoshop i forvejen, er denne app til dig. Du kan opgradere til Premium Features, men gratis-versionen fungerer fint. Du kan logge ind med din Gmail eller Facebook-konto. Rigtig god til retouchering og redigering, men indtil videre er deres design ikke heldigt: Grå skrift på sort baggrund. Det kan gøre funktionerne svære at se og læse.

Lightroom til iPhone

Aviary

Minder om VSCO og Snapseed. Nemt at bruge til redigering og masser af fede filtre.

Aviary til Android

Prisma – til de syrede

Prisma er den mest syrede af disse apps, men den er sjov at bruge. Du kan lægge nogle fancy, kunstlignende filtre på dine billeder som fx ‘Breakfast’ og ‘Dreams’. Filtrene virker især godt til billeder med mennesker på.

Prisma til Android.

 

Er der stadig plads til apps på din telefon, så tjek også Camilla Stemanns artikel om emnet.

 

Redigeret: Snapseed, VSCO, Instragram, Lightroom, Aviary og Prisma er tilføjet. Tak til Michelle Nygaard, Michael Sørensen, Jan Eliassen, Kristian Scharling, Silas Bang, Mie Falkenstrøm, Ida Christine og Peter Zuleger for input!

Har du andre gode online redskaber eller apps til billedredigering? Del dem herunder i kommentarfeltet, så hjælper du andre.

Lad mig høre hvad du synes om indholdet ...

Del dette på ...
Foredrag, kurser og sparring om Content Marketing og sociale medier Brug Nochmal
[index]
[index]