7 sider med gratis online billedredigering

Vi elsker billeder. Vi elsker online grafikker. Vi elsker memes. Personligt er jeg ikke en haj til at tage gode billeder eller at behandle dem. Men med lidt hjælp går det. Derfor har jeg samlet værktøjer til gratis online billedredigering, som jeg selv bruger i mit sociale media- og Content Marketing-arbejde. Fælles for dem er, at de er gratis, og at de kan bruges i browseren uden installering. Brug fem minutter på at læse med, så sparer du masser af tid senere. Ordsky med gratis billedredigeringsværktøjer

 Tidligere lavede jeg et overblik over billeder man må bruge gratis. Det er gratis billeder og fotos til hjemmesider lige til at downloade og bruge i redskaberne herunder.

Canva.com – perfekt til iøjnefaldende billeder på sociale medier

Canva gør det nemt at skabe billeder i alle de sociale medier-formater, du har brug for. De har alt fra coverbilleder til Twiter-post-billeder til album cover art. Du vælger først format (eller laver dit eget format), så uploader du dine egne billeder og lægger tekster eller grafik hen over. Du kan også bruge Canvas’ egne basale skabeloner og grafik til at starte med. Brugen minder om Powerpoint. Canva tjener penge på at sælge dig flotte billeder og bedre grafik til en dollar pr. styk, men du kan sagtens nå i mål uden at bruge penge.

Når du opretter en profil, gemmer Canva dine kreationer og de billeder, du selv har oploaded. Det er ret smart, fx hvis du gerne vil lægge et logo ind på alle dine billeder. Kræver gratis profil (kan oprettes via Facebook). Jeg fremhæver Canva som hjælperedskab i første afsnit af Help Marketing-podcasten.

Der findes også fotor.com, som er et lignende system.

 

Photojoiner.net – saml dine billeder

Det nok mest simple hjælpemiddel i rækken sætter dine billeder sammen til ét billede. Upload dine billeder, vælg hvor mange kolonner og rækker, du ønsker. Du kan derefter tilføje streger i forskellige farver mellem billederne. Klik på “join”, og dine billeder klistres sammen. Hvis du ønsker billederne i en anden rækkefølge, rykker du dem bare rundt med musen. Photojoiner er ikke særlig fleksibel, men den gør hvad navnet siger effektivt.

Den virker bedst i Firefox, dernæst Chrome, mens den har det svært med IE. Filer over 10MB er den ikke meget for. Kræver ingen profil.

 

Pixlr.comSumopaint.com, On1.com – Bedre end ” Windows Paint” online

Den nemmeste måde at beskrive Pixlr og Sumopiant på er: En online version af den gode gamle Paint i Windows – med ekstra funktioner. Upload et billede og redigér det, tilføj tekst mv. Gem billedet og download det igen. Der er ingen prædefinerede grafikker som hos Canva. Til gengæld er der flere avancerede muligheder, der dufter af Photoshop. Pixlr har også noget, der ligner filter-funktionen, som vi kender den fra Instagram – filtre lige til at lægge på dine billeder. Kræver ingen profil.

 

Wordle.net – Wordclouds

Indsæt en række ord, klik og Wordle laver en ordsky til dig. Du kan redigere skrifttype, skrift- og baggrundsfarve. Hvis du vælger avancerede muligheder, kan du selv definere størrelsen på de forskellige ord ved at skrive et tal efter hvert ord. Når ordskyen er, som du ønsker den, kan du downloade den eller tage et screenshot. Du kan gemme ordskyen, men desværre kan du ikke redigere den efterfølgende. Derfor et lille fif: Gem listen af ord i et dokument, så kan du hurtigt lave en ny version, når noget skal ændres. Jeg lærte det på den hårde måde, da jeg lavede ordskyen til denne post og ændrede på nogle af forslagene! Kræver ingen profil.

 

Piktochart.com – Lav din egen infografik

Hvis du har de rigtige data og kan formidle dem i en god visuel historie, er infografikken din ven. Infografikker kræver en del arbejde, og her hjælper Piktochart. Du kan købe færdiglavede skabeloner eller selv gratis starte fra bunden. Streger, ikoner og tekst er gratis til rådighed, og du kan selv uploade egne billeder og grafiker. Et stærkt våben i Content Marketing og Social Media-kampen for opmærksomhed og relationsopbygning. Kræver en gratis profil (kan oprettes via Facebook og Google)

 

Web Capture.net – online screenshot

Klippeværktøjet er nok et af pc’ens bedste simple opfindelser. Ulempen er, at du kun kan klippe det, der er på skærmen. Derfor bruger jeg WebCapture til hele hjemmesider. Paste en URL ind, og efter lidt ventetid kan du downloade et billede af hele siden. Det fungerer dog kun med hjemmesider – ikke hvad du ellers har på skærmen. Kræver ingen profil.

 

Imgflip.com – lav dine egne memes

Gode memes deles hurtigt. Du kan sagtens lave en meme i Photoshop eller Pixlr, men det nemmeste er at bruge Imgflip, Memegenerator og andre. Du kan bruge deres meme-egnede billeder, som du sikkert kender. Du kan også uploade egne billeder, men pas på! Du kan risikere at blive et viralt hit og skulle se dig selv på nettet med et “sjovt” ansigtsudtryk resten af dit liv. Du tilføjer selv tekst i selvvalgte farver, og du kan evt. tegne på din meme. Derefter downloader du. Alle meme generator hjemmesider tilføjer deres navn på memen med småt. Det kan undgås, hvis du betaler for en Pro account. Ved Imgflip kan du gemme dine memes, hvis du opretter en gratis konto (kan oprettes via Facebook).


Har du andre gode online redskaber til billedredigering? Så del dem herunder i kommentarfeltet, så hjælper du andre.

Lad mig høre hvad du synes om indholdet ...

Del dette på ...
Foredrag, kurser og sparring om Content Marketing og sociale medier Brug Nochmal