Sådan kommer din podcast på iTunes

Et af de spørgsmål, jeg oftest får fra nye podcastere er, hvordan de kan hoste deres filer og ikke mindst, hvordan kommer ens podcast på iTunes. iTunes ER stedet, hvor du er nødt til at være, da det er dér, allerflest podcastlyttere holder til (kilde: Podcaststats).

Vi er her ikke uden dig :-) Støt os her

sadan-kommer-din-podcast-pa-itunesApple hoster ikke filerne selv. Vi får styr på, hvordan din podcast kommer på iTunes på den nemmest mulige måde!

Podcast hosting og RSS-feed

Du kunne lægge dine filer på samme server, hvor du har også har WordPress eller en anden type hjemmeside. Bliver du alt for kendt og får alt for mange lyttere (luksusproblem), kan trafikken dog trække så meget, at det ikke er den optimale løsning. Din host kan ikke klare trafikken, eller også bliver det meget dyrt for dig.

Derfor kan det godt betale sig at få lavet en ordentlig løsning fra begyndelsen.

I stedet for at bruge din egen hjemmeside som host for din podcast anbefaler jeg, at du bruger en ekstern host såsom Blubrry eller Libsyn. Så betaler du blot et lille fee for at hoste en god podcast – og så er det oven i købet super nemt! Jeg bruger Blubrry til $20 pr. måned for fire månedlige afsnit.

Når du har fundet navnet på podcasten og tænkt de store tanker om koncept mv., skal du indspille din podcast. Disse mp3-filer uploader du til den hosting tjeneste, du har valgt. Du skal også oprette dit eget RSS feed. Det er netop via dit RSS feed, at du gør iTunes opmærksom på, at der er nye afsnit af din podcast. Hver gang du har et nyt afsnit, opdateres dit RSS-feed og så læser iTunes det og lægger det nye afsnit klar til brugerne. iTunes sørger også for, at afsnittet kommer i Apples podcast app til iPhone. Tjek Help Marketing-feedet her: http://nochmal.dk/feed/podcast/. Læs om hvordan du laver dit eget RSS-feed på WordPress her. Det er ret nemt. De fleste WordPress-sider har et automatisk RSS-feed. Prøv at skrive www.dinhjemmeside.dk/feed.

En vigtig pointe er, at du skal eje dit eget RSS-feed. Selvom du kan bruge SoundCloud som host og dermed bruge deres RSS-feed, så anbefaler jeg, at du ejer dit eget RSS-feed. For den dag Soundcloud går fallit, eller du vil skifte host, skal du ændre dit RSS-feed. Og når du ændrer RSS-feed, mister du alle dine abonnenter – du skal altså starte helt forfra! Nej tak!

Så for at recap’e: Når du uploader nye afsnit, vil dit RSS-feed afspejle det og fortælle iTunes og de andre steder, hvor man lytter til podcast, at der er nye afsnit. Simpel men vigtig information, som gør, at dine lyttere kan finde din podcast – og nemt kan lytte til den og få glæde af dine guldkorn.

Din podcast på iTunes, Stitcher og TuneIn

Mens du finder en hostingtjeneste som Blubrry eller Lipsyn, skal du også oprette profiler for din podcast de steder, som lytterne er. Det sikrer, at dine afsnit spredes til de mange lyttere, du får.

A) iTunes: Opret en “podcast-profil” til iTunes og podcast-app’en

podcasting: sådan hoster du filer og kommer på itunes

  • Her vælger du: “Create a podcast”

podcasting: sådan hoster du filer og kommer på itunes

Her finder du instruktioner til, hvordan du opretter din første podcast.

podcasting: sådan hoster du filer og kommer på itunes

  • Klik “Sign in or sign out” i venstre side og derefter på “To sign in to Podcasts Connect

podcasting: sådan hoster du filer og kommer på itunes

  • Indtast dit Apple ID og skriv din RSS Feed url

podcasting: sådan hoster du filer og kommer på itunes

Sørg for at RSS-feed’et lever op til kravene og at din podcast er “aktiv”.

B) Opret din podcast på Stitcher

Stitcher er lidt ligesom iTunes, hvor du også gratis kan streame podcasts, så her skal du også have en profil, så folk kan finde dig.

Sådan gør du:

  • Klik dig ind på Stitcher
  • Klik “Learn more” og derefter “Download Stitcher”

podcasting: sådan hoster du filer og kommer på itunes

  • Klik dig ind på desktop

podcasting: sådan hoster du filer og kommer på itunes

  • Klik “Connect with Facebook” eller “Email Sign Up”.

podcasting: sådan hoster du filer og kommer på itunes

Og så er du i gang.

 

C) Opret din podcast på TuneIn

  • Gå ind på TuneIn
  • Tryk på “Tilmeld” og opret en profil

podcasting: sådan hoster du filer og kommer på itunes

Du er nu klar til at oprette din første podcast og sende den ud på de tre kanaler!

 

Blubrry PowerPress plugin til podcasts

Bruger du WordPress til din hjemmeside og Blubrry som ekstern hosting service, så download det plugin, der hedder Blubrry PowerPress. Med det kan du uploade din podcast (mp3-fil) fra dit blogindlæg til Blubbry. På den måde har du styr på, at noter og det hele kommer med ud til iTunes og Stitcher – så bliver det ikke nemmere! Oven i købet får du en player i din blogpost. Faktisk behøver du ikke at bruge Blubrry som host – men du får data på antal downloads, når du er kunde hos dem.

podcasting: sådan hoster du filer og kommer på itunes

LÆS OGSÅ: Kom i gang med at podcaste.

Lad mig høre hvad du synes om indholdet ...

Nu spørger jeg måske dumt, men hvordan opretter jeg mit eget RSS feed? 🙂

Svar på denne kommentar
Del dette på ...
Foredrag, kurser og sparring om Content Marketing og sociale medier Brug Nochmal