HM218: Sådan overlever du dagpengeland og lander dit fede marketingjob

Er du studerende, og drømmer du om dit første marketingjob? Eller er du kørt træt i din stilling og vil gerne prøve noget nyt? Hør om Louises historie fra det første fuldtidsjob over dagpenge til det fede marketingjob.

Help Marketing Bogen Støt os ved at købe Help Marketing Bogen :-) Køb bogen

Drømmer du om nyt marketingjob?

Hør om rejsen for Louise Bill Bartels, der gik fra kommunikationskonsulent over dagpenge til marketingjob.

 

Ugens gæst: Louise Bill Bartels

Louise Bill Bartels er projektkoordinator i OMI A/S. Hun er multimediedesigner fra KEA og nyuddannet i 2017. Følg hende på LinkedIn, og stil endelig spørgsmål her. Louise fortæller i dag om:

  • sit allerførste fuldtidsjob
  • hvad hendes forventninger var til at være ledig
  • hvordan hun reelt oplevede at være ledig
  • hvordan hun gik fra ledig til sit drømme-marketingjob.

 

Louises første marketingjob

Louise startede som kommunikationskonsulent hos SMA. Hun stod for kampagner og udarbejdelse af content. Da firmaet rykkede til Asien, var hun alene tilbage uden kolleger i Danmark. Efter en barsel sluttede hendes job. Hun var sikker på, at hun ikke ville bruge mere end 1-2 måneder på at lande sit næste job.

Se også:

 

Fordommene om jobcentret var arrogante

Louise fandt jobcentret lidt for uambitiøst til at starte med. Der var meget papirarbejde, og det gik lidt langsomt. Hun blev sendt på skrivekursus trods 3,5 års uddannelse i at formulere sig på skrift. Det gjorde ondt i de 8 dage på den professionelle selvtillid. De første to måneder var fine, men derefter var det ikke sjovt mere. De job, hun søgte, hvor hun var sikker på at blive kaldt til samtale, fik hun afslag. Men Louise blev også klarere på, hvad hun egentlig gerne ville. Hendes jobkonsulent hjalp meget med god coaching. Hun opdagede faktisk, at jobcentret hjalp rigtig meget, og Louises jobansøgninger til sidst var meget bedre end til at starte med. Hun endte med at være på dagpenge i ca. 6 måneder.

Louise kan varmt anbefale bogen Hit med jobbet.

Se også:

 

Louise blev kaldt til samtale på 2 fede marketingjob

Louise kom til 2 samtaler, det ene hos OMI. Her blev hun kaldt til anden samtale og valgte at gå 100% efter at få dette marketingjob. De beslutter, at der er et match, men det bedste var næsten reaktionen fra Louises coach på jobcentret: Hun ville gerne have, at Louise kom forbi, så hun kunne give hende en tillykke-krammer.

Se også:

 

3 råd fra Louise til dig, der leder efter job

  1. Sæt din faglighed i perspektiv. Louise blev afvist på en ansøgning, der ikke var kreativ nok. Så i stedet for begyndte hun at lave animationsvideoer, som hun sendte ud. Da hun sendte dem ud, blev hun kaldt til jobsamtale med det samme.
  2. Læs Hit med jobbet. 
  3. Anbefaling til virksomhedsejere: Lad være med at smide de nyuddannede væk med det samme. Kompetence kan læres, men det kan personligheden ikke.

 

Om Help Marketing Podcasten

Help Marketing er en podcast, der gerne vil gøre dig bedre til online markedsføring. Med +200 programmer er Help Marketing en af de største marketing-podcasts på dansk, der lærer dig om alt fra SEO til kampagner og sociale medier. Lad dig inspirere og få ny viden af Eric Ziengs, der hver uge interviewer en ny ekspert fra marketing-land.

Lad mig høre hvad du synes om indholdet ...

Del dette på ...
Foredrag og sparring om din marketing Kontakt Eric