HM206: Social annoncering – sådan annoncerer du på Facebook, Instagram og LinkedIn

Kasper Bengtson
Kasper Bengtson

Social annoncering – hvad er egentlig dine muligheder på Facebook, Instagram og LinkedIn?

Få et overblik over dine annonceringsmuligheder, og få Kasper Bengtons råd til folks oftest stillede spørgsmål om annoncering.

 

Ugens gæst: Kasper Bengtson

Kasper Bengtson er Facebook marketing specialist i bSocial. Følg ham ovre på LinkedIn. Hør ham fortælle om:

  • hvordan du optimerer dine målgrupper og annoncer
  • hvordan du bruger dine penge bedst på annoncer
  • hvordan du skaber leadgenerering til nyhedsbrevet
  • hvordan du skal forholde dig til Messenger-annoncering
  • hvordan du annoncerer på Instagram og LinkedIn.
Se også:

 

Hvordan optimerer man målgrupper og annoncer?

Du kan splitteste for at finde ud af, hvilken målgruppe der tager bedst imod dit produkt eller blogindlæg. Du splittester altså på målgruppe frem for indhold. Så fortæller Facebook dig, hvem du skal henvende dig til.

Der er kommet en ny funktion, der hedder dynamisk annonceindhold. Når man opretter sin kampagne, opretter man det på annoncesæt-niveau. Siger du ja til det, kan du i én samlet annonce lave forskellige titler og billeder. På den måde kan du lave én annonce, som bare bliver vist forskelligt til folk. Når folk liker, kommenterer og deler, gør de det på den samme annonce, men Facebook vil vise den, der fungerer bedst.

Se også:

 

Hvordan finder man ud af, hvilke annoncer er for dyre?

Du kan godt flytte dit budget fra et annoncesæt til et andet. Men så længe begge annoncer klarer sig godt, er der ikke nogen grund til at droppe dem – så hellere smide flere penge efter dem, der fungerer godt.

Der er kommet en ny funktion, der hedder kampagnebudget. Her kan du lave budget på kampagneniveau i stedet for annoncesæt-niveau. Fx hvis du vil have flest mulige klik som konvertering.

Se også:

 

Leadgenerering til mails: Få flere på nyhedsbrevet

Opret lead-annoncer, hvor du opretter formularer i Facebooks univers. Når du opretter en kampagne, vælger du en målsætning, der hedder leadgenerering. Du kan bruge Zapier til at overføre data til fx Mailchimp.

Har du en landingside på dit website, kan man bruge målsætningen konverteringer og så linke over til landingsiden. Test, hvad der fungerer bedst rent prismæssigt. Jo tungere produkter og services, det drejer sig om, jo bedre kan det nok betale sig at lede folk over på en landingside. For webshops kan det typisk betale sig bare med en annonce, og så kan en nyhedsbrevsmodtager koste helt ned til 3 kroner.

Laver du en kvitteringsside, kan du så lede folk over på dit website. Har du særlige betingelser, kan du også lave aktiv samtykke herinde.

Se også:

 

Messenger-annoncering – ja eller nej?

Messenger er blevet en placering på annoncer i Facebook. Når du laver annoncering på Facebook, skal du aktivt slå Messenger-annoncering fra. Kender folk ikke virksomheden i forvejen, er det underligt at bruge Messenger-annoncering. Men bruger du remarketing, kan det være en god ide at vise annoncen her.

  • Kolde målgrupper: Slå Messenger fra
  • Varme målgrupper: Slå Messenger til

 

Social annoncering på Instagram

Social annoncering på Instagram minder meget om annoncering på Facebook.

Instagram er en placering – man kan godt annoncere her, selvom man ikke har en Instagram-konto. Men tænk på, om du har indhold, der egner sig til mediet.

Man kan tage et opslag fra Instagram og bruge som annonce.

Story-formatet fungerer som branding, men ikke så godt til reelt salg. Producer noget menneskeligt og autentisk her, så det passer til Story-formatet.

Se også:

 

Social annoncering på LinkedIn

LinkedIn virker godt til at nå personer med bestemte jobroller. Så i b2b er det fint til at lave relationer. Det er lidt dyrere pr. klik, men til gengæld kan du meget præcist ramme folk med en bestemt jobtitel.

Annonceformerne på LinkedIn er langt bagud. Der er leadgenerering og video, som minder meget om Facebooks annoncer.

InMail er sponsorerede beskeder, som du måske har fået. De har aldrig selv gjort det i BeSocial, da det måske faktisk er ulovligt i Danmark. Det er en generende annonceform, og Kasper har ikke set nogle gode cases med det i Danmark.

Se også:

 

3 gode værktøjer til annoncering

  1. Facebook Analytics. Dette er et rigtig godt værktøj til webshops.
  2. Whatagraph. Det bruger du til at lave lækre rapporter over dine data.
  3. Test kampagnebudget af. Lad Facebook gøre arbejdet for dig her.

 

Om Help Marketing Podcasten

Help Marketing er en podcast, der gerne vil gøre dig bedre til online markedsføring. Med +200 programmer er Help Marketing en af de største marketing-podcasts på dansk, der lærer dig om alt fra SEO til kampagner og sociale medier. Lad dig inspirere og få ny viden af Eric Ziengs, der hver uge interviewer en ny ekspert fra marketing-land.

Lad mig høre hvad du synes om indholdet ...

Del dette på ...
Foredrag og sparring om din marketing Kontakt Eric