HM182: 7 tricks til at skabe engagerende video til social

Mikkel Andersen

Hvordan laver du video til social, som skaber likes, klik og shares? Mikkel Andersen giver dig 7 konkrete tips til, hvordan du gør (og hvilke fejl du skal undgå).

Help Marketing Bogen Støt os ved at købe Help Marketing Bogen :-) Køb bogen

Help Marketing henvender sig til dig, der arbejder med marketing, salg og ledelse. Målet er at hjælpe dig til at blive bedre. Lad dig inspirere og få ny viden ved at lytte til Help Marketing-podcasten, hvor Eric Ziengs hver uge interviewer en ny ekspert inden for et bestemt område.

Baggrunden for Help Marketing er, at vi alle kan blive en smule bedre til at hjælpe hinanden. Hvorfor? Fordi det gør hverdagen rarere for alle. Men i lige så høj grad fordi det er den bedste måde at skabe succes for dig selv, da du opbygger værdifulde relationer.

Help Marketing som bog? Læs mere her.

Ugens gæst: Mikkel Andersen

Mikkel Andersen er journalist og har sin egen biks ved navn FanFabrikken, hvor han laver videoer til sociale medier. Du kan følge ham på LinkedIn, Twitter og Facebook. I dagens episode af podcasten får du 7 konkrete råd, du skal overveje, når du laver video til social.

Mikkel har bl.a. hjulpet med at lave denne video på LinkedIn, som er blevet lidt af et viralt hit.

 

Hvornår skal du lave video til social?

En video skal altid have en merværdi i forhold til tekst og billede. Det, video kan, som tekst ikke så godt kan, er at vise følelser, vise noget personlighed, og video kan blive meget konkret. Inden du sætter videoproduktion i gang, kan du også spørge dig selv: Vil folk få lige så meget ud af en blogpost? For så skal du nok bare lave en blogpost.

Video er dyrere end tekst, og det kan rigtig meget – men husk at overveje, om video virkelig er nødvendig til at levere dit budskab.

Se også:

 

7 råd til video til social

1) Brug de første 5 sekunder

Tænk over de første sekunder i din video: Hvordan får du fanget folks opmærksomhed? Du skal ikke starte med logoet på jeres bygning i 3-4 sekunder. Så har folk allerede scrollet videre på sociale medier.

Overvej også: Vil du have reach, likes, kommentarer eller konvertering til dit site?

Hop direkte ind i det, der skal siges, i stedet for at introducere en masse i starten.

 

2) Er videoen lavet for dig eller modtageren?

Der er grundlæggende ikke særligt mange mennesker, der er interesseret i dig eller dine produkter. De er interesserede i, hvordan du kan hjælpe dem.

Fx når en bank introducerer et nyt produkt til husejere. Så kunne de snakke om det nye produkt SuperBoligEjerPlusMega. Men de kunne i stedet vende den rundt og formidle, hvad man skal være opmærksom på, når man køber et hus første gang. Når brugeren har fået det budskab og de kommer længerede ned i salgstragten, så kunne man meget bedre introducere produktet hen ad vejen – længere nede i salgstragten.

Se også:

 

3) Formidler du et eller flere budskaber i videoen?

Ofte propper man alt for meget ind i video på social. Hvis der kunne være to titler på en video, så skal du hellere lave to videoer. En video, som er meget specifik på en lille del af et emne, kan folk hurtigt tage stilling til. Folk vil også hellere dele noget, som de får et quick win ud af.

 

4) Kom til pointen

Vi har en tendens til at ville fortælle alting og hele konteksten. Det skal vi ikke. Tænk i stedet for som en nyhedsjournalist: Hop ind i det væsentligste først – for folk ser i stor grad ikke videoer færdige.

På YouTube kan man se, hvor mange der hænger ved. Og man kan tydeligt se, at kommer man sløvt fra start i en ustruktureret video, så springer 30% fra i løbet af de første par sekunder.

Se også:

 

5) Understøtter det visuelle pointen, eller kan det undværes?

I mange videoer står en person op ad en væg – og er det så virkelig nødvendigt at lave en video? Så kunne du lige så godt lave en podcast.

Du kan gøre din video mere visuel ved at vise lidt action, folk bevæger sig, giv en instruktion, eller vis folks følelser.

Nogen, der er sindssygt gode til at skabe interessante, nyhedslignende videoer, er Vox Media. Der er energi, tempo, billeder og grafikker i deres videoer.

Hvis videoen fungerer fint, mens du kigger den anden vej – så har du nok lidt mere arbejde at gøre.

 

6) Tekst videoen

På Facebook og LinkedIn auto-auspilles dine videoer uden lyd. Omkring 80-85% ser folk videoer uden lyd. Har du ikke tekstet din video, ser folk altså bare en mand, der åbner munden, og det er der ingen, der stopper op af.

Se også:

 

7) Upload native til mediet

Du kan uploade til Facebook, YouTube og LinkedIn. Men alle vil gerne have, at du bruger deres egen funktion. Det ville være rart kun at skulle dele en YouTube-video de forskellige steder, men så kommer du også ud til meget færre mennesker. Du får altså de bedste resultater, hvis du både uploader din video til Facebook, til LinkedIn og på YouTube (hvis det matcher dit publikum).

 

3 konkrete råd til video på sociale medier

  1. Lav ikke video for at lave video. Er video overhovedet relevant, og hvor er det mest relevant?
  2. Hvad er målet? Find ud af, hvad videoen skal kunne, og hvor I gerne vil have folk hen.
  3. Tænk over platformen. Hvor skal videoen ende, hvilken situation sidder din bruger i, når de sidder videon?

Spiir budgetapp

Har du nogensinde overtræk på kontoen, og har du ikke rigtigt styr på, hvor pengene er ender henne? Spiir holder styr på dine penge og gør det nemmere at overholde dit budget (uden at du behøver hæve kontanter til madindkøb og den slags Luksusfælden-hejs). Du opretter en bruger i appen med din mail og logger ind ved at vælge bank og indtaste mobilkode til din bankapp. Så er appen ellers klar til at vise dig, hvad du bruger dine penge på – og du kan sætte den op til at holde øje med fx dine forbrugsmål.

Læs mere om ugens tool her Se alle værktøjer samlet her
Altid up to date med Help Marketing! Få en mail hver måned med det seneste afsnit. Du tilmelder dig også Nochmals nyhedsbrev. Du kan altid melde fra igen.
=
Lad mig høre hvad du synes om indholdet ...

Del dette på ...
Foredrag og sparring om din marketing Kontakt Eric