HM114: Video på mobilen: personlig markedsføring

Gode nyheder! Du behøver ikke længere slæbe et kæmpe, klodset DLSR kamera rundt med dig, eller medbringe en masse besværligt udstyr, når du skal optage video! Brug mobilen! Hør fra eksperten hvordan du kan lave top tunede, professionelle videoer i høj kvalitet på mobilen. Hør de gode råd for at opnå de bedste video resultater på mobilen

Help Marketing Bogen Støt os ved at købe Help Marketing Bogen :-) Køb bogen

video-pa-mobilen-med-thomas-martinsen-help-marketingVideo på mobilen med Thomas Martinsen i Help Marketing

Help Marketing podcasten er lavet for dig, der arbejder med digital marketing, salg og ledelse, og som gerne vil opnå succes ved at hjælpe andre.

Baggrunden for Help Marketing er, at vi alle skal blive en lille smule bedre til at hjælpe hinanden. Hvorfor? Fordi det gør hverdagen rarere for alle. Og fordi det er den bedste måde at skabe succes for sig selv og andre på, fordi du opbygger værdifulde relationer.

Ugens gæst er Thomas Martinsen, som er ekspert i mobilvideoer hos videokursus.com.

I dette afsnit får du bl.a. svar på og indblik i følgende:

 • Video som et stærkt markedsførings- og kommunikationsværktøj
 • Hvad du skal tænke på når du optager video på mobilen
 • Er et manuskript nødvendigt?
 • Hvordan opnår du god lys og lyd på dine mobilvideoer
 • Redigeringsprocessen og anbefalede værktøjer
 • 5 geniale råd til video på mobilen
 • (Husk du kan støtte Help Marketing)

Video på mobilen er et stærkt markedsførings- og kommunikationsredskab

Videoer på mobilen har en tendens til at virke mere nærværende og er med til at skabe en relation til modtagerne. Især videoer hvor du personligt stiller dig frem. Det er en anden type videoer end dem der bliver produceret af store produktionsselskaber. Derfor vil disse type videoer skille sig ud fra mængden i forhold til den generelle overpollerede markedsføring.

Med denne type video fokuserer du mere på personen bag brandet, og du skruer ned for det traditionelle med logo, makeup, kostumer og særlige effekter. Brug også video direkte i din kommunikation med kunderne, da det kan styrke kendskabgraden til dig og din virksomhed.

Også på de sociale medier er det en god kommunikationsform at besvare spørgsmål og dele nyheder via videoer. Det sparer dig både tid, samt virker mere personligt og troværdigt, og har derfor også har en meget positiv effekt på dine modtagere.  

LÆS OGSÅ: Bliv mester til how to videoer

Overvej lyset, når du optager med mobilen

God lyd og godt lys er altafgørende. Et godt setup med mobilen kræver nogle basale ting. Lys er vigtigt for, at dine videoer kan blive klare og tydelige. Noget af det bedste lys kommer fra naturen, og er selvfølgelig helt gratis. Dog er det heller ikke forudsigeligt og kan ikke kontrolleres.

Når du skyder videoer om aftenen eller indenfor uden så meget sollys, så stå op ad en væg og find en lampe, der drejes ind mod væggen, så lysstrålerne kastet tilbage på dit ansigt. Sørg for at undgå blændende lys direkte ind i ansigtet.

Husk også at sætte scenen i forhold til din baggrund. Tjek at der ikke er upassende ting i baggrunden.  Disse elementer bør tilpasses i forhold til netop dit brand. Husk at, lys og lyd er i stor grad med til at skabe stemningen.

Manuskriptet og de 4 moduler ved at optage video på mobilen

Jo mere du er bevidst om hvilken video du vil lave, jo mere succes får du med den. Men vi mennesker er også vidt forskellige. Nogle mennesker trives bedst med, at der skrevet et fast manus og det hele kører slavisk efter en plan, og andre har det bedre med bare at stille sig op og lave en mere improviseret video, der føles mere organisk. Dette kan du selv vælge at tilpasse ud fra dit behov.

Det er en meget brugbar og effektiv idé at arbejde ud fra de følgende 4 moduler:

 1. Fundament: Her finder du ud af, hvad du ønsker at opnå med din video. Hvem skal videoen skal ramme og præcis hvem målgruppen er. Og på hvilke sociale medier målgruppen befinder sig.                                                                                                                       
 2. Produktion: I dette modul indspilles videoen. Da du allerede er bevidst om hvad du vil lave, sparer du en masse tid i forhold til at skyde videoen.                                                             
 3. Redigering: Da du allerede fra modul 1 er bevidst om, hvad videoen skal opnå, kan du nemt og hurtigt gå i gang med redigeringen af dine optagelser.                                                     
 4. Markedsføring: Du ved igen allerede meget præcist hvilke kanaler din video skal på, og hvordan du vil ramme din målgruppe, fordi du har fulgt processen i den korrekte rækkefølge fra modul 1-4.

Jo mere tid du bruger i pre-produktionen, jo mere tid sparer du i resten af modulerne.

Opnå lækker lyd, når du optager video på mobilen

Mobiltelefoner har en lille indbygget mikrofon, der er rigtig god til at at tale i telefon i. Men den er ikke så god til at sortere i al den støj der muligvis kommer udefra. Den optager det hele med. Trafik, vind, baggrundssnak og lignende. Det kan virke enormt distraherende for dine seere, når du optager video med mobilen.

De sociale medier måler på den tid dine seere bruger på at se dine videoer. Smutter folk derfor hurtigt fra dine videoer, muligvis på grund af dårlig lyd (eller dårlig belysning), betyder det, at algoritmerne på de sociale medier ikke vil dele din video særligt meget.

LÆS OGSÅ: Sådan bliver du en genial community manager

Mikrofonen du vælger afhænger af hvilken type videoer du skal lave. Du burde i princippet have mikrofoner til alle situationer. Fx er mikrofoner du sætter på tøjet velegnede til interviews, fordi de sidder cirka 20 cm. fra munden, og giver en meget direkte lyd. Skal du derimod lave nogle optagelser der kræver mere bevægelse, får du brug for en god, trådløs mikrofon.

Hvis du har filmet et meget støjende sted, kan du stadig godt rede dine optagelser. Du kan fx lave en video uden noget lyd. Du kan nemlig altid efterfølgende tilføje en voiceover på dine videoer. Det vil sige, at du optager lyden efterfølgende og smider den ind over dine optagelser. Alt dette kan gøres i dit videoredigeringsprogram.

Redigeringsprocessen når du optager video på mobilen

Markedsfør aldrig din video med det samme uden nogen form for redigering. Rediger og tilpas som minimum lidt i starten og slutningen af din video. Hvis du bruger iPhone, er iMovie et rigtig godt redigeringsprogram til at lave alle dine grundklip. Her kan du arbejde lag på lag i selve videoen og bruge dækbilleder.

Dækbilleder bruges over den oprindelige video, og er med til at understrege videoens betydning og henvisninger. De er også med til at gøre din video mere dynamisk. Undlad at have dit logo på dine videoer hele tiden, da seerne kan blive lidt logo blinde og enten tune det helt ud, eller med det samme bare se videoen som en reklame for en virksomhed.

Hvis du bruger en Android telefon, er KineMaster et rigtig godt værktøj. Det er mindst lige så godt som iMovie. Det kan alle de samme ting, og hvilket program du foretrækker er en smagssag afhængig af hvilken telefon du har.

Nyttige Apps

5 geniale råd til video på mobilen

 1. Benyt dig af videosvar. Prøv at sende videosvar til dine kunder, når de stiller dig spørgsmål på mail og sociale medier. I stedet for bare at svare tilbage med en klassisk mail, så prøv at svare tilbage med en video. Du trykker ganske simpelt på “besvar”, på den mail du har modtaget, og så trykker du bare på selve mailen. På iPhone vil du så se muligheden for at tilføje en video. Denne type video må max. vare et par minutter.
 1. Inden du går i gang med at skyde din video, så sørg for at sætte din telefon på flytilstand. På den måde risikere du ikke at blive afbrudt af et opkald midt i dine optagelser. Din optagelse går nemlig ud ved et opkald, og du skal starte forfra.
 1. Sørg for god belysning. Telefonen er meget sårbar for hvis der ikke er nok lys, og din optagelse vil derfor blive meget kornet.  
 1. Lav en stabil optagelse. Undgå håndholdte optagelser. Det er mere behageligt at se på.
 1.  Når du har lavet din video, så sørg for at uploade den via Wi-Fi. Ellers kan du opleve at blandt andet Facebook nedskalere kvaliteten enormt meget.

Følg Thomas Martinsen på de sociale medier

Du har mulighed for at følge Thomas på hans Facebook, Twitter og LinkedIn profiler. Og selvfølgelig også på hans website videokursus.com

Ugens content marketing værktøj: symbols-n-emoticons.com

Sponsoreret af Erhvervakademi Kolding. Deltag i gratis webinarer og hjælp Help Marketing ved at klikke forbi på gratiswebinar.dk Tak!

Vil du gerne pifte dine Facebook-opslag eller emnefeltet i dit nyhedsbrev lidt op med sjove emojis? Ofte kan det hæve din åbningsrate og gøre dine opslag mere synlige i feedet. På symbols-n-emoticons.com finder du alle de emojis til Facebook, du kan drømme om. Det er super simpelt – du hopper blot ind på symbols-n-emoticons.com, finder de emojis du skal bruge, som er lige til at copy-paste. Kom i gang på symbols-n-emoticons.com

Tak til Malte for at dele dette tip.

Se alle værktøjer fra Help Marketing samlet her.

Kommentarer til afsnittet? Så brug kommentarerne herunder!

Lad mig høre hvad du synes om indholdet ...

Del dette på ...
Foredrag og sparring om din marketing Kontakt Eric