How to videoer i Help Marketing
Ugens gæst er Mikkel Andersen. Mikkel er video journalist på Fanfabrikken, nyhedsbrevsekspert samt Erics tidligere kollega i Bolius. Hvis du vil følge Mikkel på de sociale medier, kan du klikke dig ind på hans Twitter profil eller besøge Fanfabrikken.
I dette afsnit får du bl.a. svar på følgende:
- Hvilke typer how to videoer findes der?
- Hvad du skal tænke på, før du laver videoen
- Hvilken betydning har personer, der deltager i videoen for resultatet?
- Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger lokation
- Hvad skal du være opmærksom på i forhold til distribution af din video
- Tips til redigering
- Pas på: Det skal du undgå som nybegynder
Mikkel Andersen i Help Marketing
Hvorfor lave how to videoer?
Videoer på nettet findes oftes på websites, Facebook og Youtube. Ved at lave dine egne how to videoer med udgangspunkt i din målgruppe, forøger du dine muligheder for:
- Bedre positionering
- Skabe ambassadører
- Hjælpe dine kunder og leads
- At have endnu mere indhold at dele på alle dine kanaler
Hvis din virksomhed fx producerer ski, er det oplagt at lave en videoer der viser hvordan du vokser du dine ski. Hvis du er i det digitale univers, kan du fx lave skærmoptagelser om, hvordan du laver en podcast.
Det vigtigste mål i din video er, at seerne lærer noget af den. Der er to vigtige elementer for at sikre en god video. Forklar hvad du gør, og vis hvad du gør. På den måde positionerer du dig også som eksperten i videoen.
HM182: 7 tricks til at skabe engagerende video til social
Før du starter dine gør-det-selv videoer
Inden du optager din gør-det-selv videoen, skal du tænke over, hvad dit mål er. Tænk over, hvor videoen skal bruges. Det kunne være Facebook, YouTube eller dit eget site. Derudover skal du sørge for at vise præcis den éne ting, der kan gøre seerne klogere. Kort sagt: Hold dig til ét fokusområde per video.
Eksperterne i dine gør-det-selv videoer
De personer, der optræder i videoen, skal have ekspertise, faglighed og være gode formidlere. Ekspertise er ikke nok. Det handler om at få formidlingen på et niveau, hvor du rammer din målgruppe. Derfor er det vigtigt, at personen, der optræder i videoen, har en idé om, hvordan det er fx at være nybegynder eller øvet. Du skal sørge for, at eksperterne i how to videoen formidler i øjenhøjde med målgruppen.
Lokation og redigering i dine gør-det-selv videoer
Når du skal udvælge lokationen for videoen, skal du finde et sted, der relaterer sig til emnet. Handler det om hækken, så optag i haven ved hækken Det er vigtigt, at videoen og lokationen komplementer hinanden. Mikkel nævner to vigtige elementer i forhold til lokation. Der skal være roligt. Der må ikke være forstyrrelser fra maskiner, trafik, vind eller mennesker. Det forstyrrer seerne af filmen. Det andet element er lys. Søg efter solens naturlige lys. Hvis du optager indenfor, er et trick at optage ved vinduet. Stil dig med med ryggen til vinduet så eksperten får lyset i ansigtet. Lys og lyd er to elementære elementer, der skal være i orden for at skabe en god video.
HM068: Den professionelle fotografs bedste råd til de skarpeste portrætbilleder
Til at redigere din video kan du som nybegynder bruge Imovie, der er et gratis redskab fra Apple. Men optag, så du mindsker dit redigeringsarbejde. Der er ingen grund til at lave dobbelt arbejde. Det er ligeledes en god idé at lave korte videoer. Seerne er utålmodige især online. Længden af videoen skal du tilpasse til mediet, hvor Facebook-videoer ofte er kortere end dem, du har på dit site.
Distribution af dine how to videoer
Når du har optaget din video, skal den distribueres. Tænk på at tagge din video op med søgeord på YouTube. Lav en beskrivelse med tekst ved siden af, som fortæller kort og præcis, hvad folk får ud af at se den. YouTube er den næstestørste søgemaskine i Danmark. Der vil du også gerne findes!
3 konkrete tips til, hvordan du kommer i gang med at lave how to videoer
- Det skal handle om din målgruppe og ikke dig eller din virksomhed. Tag udgangspunkt i de spørgsmål eller problemer din målgruppe har
- Hav altid en klar idé om, hvor din video skal bruges
- Minimer redigeringstiden. Jo flere klip, jo bedre