HM061: Lær tricks af affiliate marketing ekspert

Christian Højbo Møller
Christian Højbo Møller

Hvad kan du lære af affiliate marketing? Performance baseret marketing hvor betalingen sker for leads er nem at måle. Og det skaber muligheder, som du kan blive inspireret af! Lyt med i afsnit nr. 61 af HelpMarketing, hvor vi taler om affiliate marketing. Har du overvejet at benytte dig af affiliate marketers?

Help Marketing Bogen Støt os ved at købe Help Marketing Bogen :-) Køb bogen

Help Marketing affiliate marketing christian møller

Affiliate Marketing som marketingskanal

Ugens gæst er Christian Højbo Møller. Christian er affiliate marketing champ, driver websitet Candidlab og er til dagligt SEO specialist hos GroupM. Hvis du vil følge Christian, kan du klikke dig ind på Linkedin og besøge hans website Candidlab.

I dette afsnit får du bl.a. svar på følgende:

  • Hvad er affiliate marketing og hvordan virker affiliate marketing?
  • Hvordan kan du være ekspert på noget, du ikke selv arbejder med eller sælger?
  • Hvordan finder sælger og affiliate marketer hinanden?
  • Hvad affiliate kan gøre i virksomheden som en intern marketingsressource ikke kan?
  • 5 råd hvis du vil have hjælp fra affiliate marketers

Christian Højbo Møller i Help Marketing

Help Marketing Christian Højbo MøllerAffiliate marketers som en markedsføringskanal

Affiliate marketing handler om at skabe indhold, det handler om at forstå SEO og det handler i den grad om at sende leads til den hjemmeside, som betaler dig for leads. Indholdet skal produceres i forhold til det, som brugerne søger efter og har brug for. Siden affiliate marketing handler om at sende brugere videre til produkter, der kan købes, vil meget indhold handle om produkter. Men det er også vigtigt at tænke udover at rangere på produktniveau, siger Christian. Du skal være tilstede allerede, når folk søger inspiration!

Affiliate marketers finder webshops og virksomheder, der ønsker leads, på de etablerede affiliate netværker. Det er også dér, du kan finde affiliate marketers, der kan hjælpe med at sælge dine varer. Det er en slags dating tjeneste for marketers. Det er disse netværker, der har aftaler med forhandlere, hvor affiliate markerters kan oprette sig og blive en del af de etablerede samarbejder.

Som affiliate marketer er du uafgængig af forretingen. Derfor kan du tillade dig at sige ting om produkter, som forhandleren ikke kan. Objektivt kan du vurdere de produkter, der vil være mest hensigtsmæssige at købe som tredjepart. Troværdigheden er en bonus i dit arbejde! Det skal man som forhandler have i baghovedet, da det kan bruges på godt og ondt.

Se også:

5 spørgsmål, du skal overveje, hvis du vil arbejde med affiliate marketing som kanal:

  1. Hvilke kanaler vil du penetrere? Passer affiliate ind der?
  2. Tag stilling til om du skal være selektiv – vil du stille krav eller er alle affilates velkommen?
  3. Kommisionsstruktur – hvor høj skal den være? Homogen eller hetrogen struktur?
  4. Konkurrencer – engager affiliates ved at få dem til at konkurrere mod hinanden
  5. Interaktion – engager affiliates og giv dem en dybere relation til brandet

Lyt med på podcasten, hvis du vil blive endnu klogere på, hvad du skal være opmærksom på som affiliate marketer samt få flere gode råd fra Christian.

Se også:

Google Alerts

Google Alerts hjælper dig med at overvåge nettet og holde øje med, hvis dit eget brand eller et emne der interesserer dig bliver nævnt på nettet (vel at mærke kun steder Google kan finde og ikke nødvendigvis også på sociale medier). Det er en nem måde at holde styr på, hvad folk siger om dig og dit brand rundt omkring.

Se alle værktøjer samlet her
Altid up to date med Help Marketing! Få en mail hver måned med det seneste afsnit. Du tilmelder dig også Nochmals nyhedsbrev. Du kan altid melde fra igen.
=
Lad mig høre hvad du synes om indholdet ...

Del dette på ...
Foredrag og sparring om din marketing Kontakt Eric