HM057: Derfor skal du skabe et personligt brand – Christiane Vejlø fortæller

Christiane Vejlø

Få styr på dit personlige brand! Nysgerrig efter konkrete råd til at navigere korrekt, således dit personlige brand kommer til syne? I afsnit nr. 57 af Help Marketing, har vi konkrete råd til dig, der ønsker at positionere dig selv.

Help Marketing Bogen Støt os ved at købe Help Marketing Bogen :-) Køb bogen

Help Marketing Christiane Vejlø personligt brand

At skabe et personligt brand

Help Marketing podcasten er lavet for dig, der arbejder med digital marketing, salg og ledelse, og som gerne vil opnå succes ved at hjælpe andre. Værten er Eric Ziengs. Help Marketing produceres af Nochmal.

Baggrunden for Help Marketing er, at jeg gerne vil have, at vi alle bliver en lille smule bedre til at hjælpe hinanden. Hvorfor? Fordi det gør hverdagen rarere for alle. Og fordi det i mine øjne er den bedste måde at skabe succes for sig selv og andre på, fordi du opbygger værdifulde relationer.

Ugens gæst er Christiane Vejlø. Christiane driver websitet Elektronista, der er et livsstils univers, hendes stemme kan høres på radio 24/syv og til forskellige foredrag blandt andet inden for digitale trends.

I dette afsnit får du bl.a. svar på følgende:

Christiane Vejlø i Help Marketing

Christiane VejløChristiane Vejløs personlige brand

Christianes rejse mod Elektronista-brandet startede med medievidenskab, derefter en praktikplads, som førte til arbejde i bredbåndbranchen. Derefter fandt Christiane sit fokusområde. Det er vigtigt at vide præcis, hvad man vil fokusere på, mener hun. Da fokusområdet var på plads, lavede hun en undersøgelse for at understøtte sin påstand: Kvinder ér interesseret i teknologi. Det blev til en rapport, der tydeliggjorde et hul i markedet, som udformede sig til livsstilsmediet Elektronista. I dag er mediet unisex, hvor køn ikke spiller en faktor.

Christiane er selvstændig og som selvstændig erhversdrivende er du dit eget brand! Et af Christianes råd er at skabe den røde tråd og så vedligeholde den. Mavefornemmelsen giver dig et peg af, om du bevæger dig væk. Det er vigtigt at holde fast i sig selv samt at påtage sig forskellige roller. MEN mavefornemmelsen skal hjælpe dig til at navigere rundt, så den røde tråd forbliver der.

Ved at definere sit fokusområde samt skabe den røde tråd, er du godt på vej til at skabe et personligt brand. Et andet trin, der er vigtigt er at tage kontakt til andre. Sammen med andre står du stærkere – og i Help Marketing-ånden kan man hjælpe hinanden. Vigtigst af alt at have noget at byde på! Det er en god måde at bane vejen for sig selv på. Det handler om at vise sit drive og så bare gøre det! Og så selvom du er helt ny i branchen og ikke har et netværk at trække på – vis dit værd og skab kontakt!

Når dit personlige brand er så godt som skabt, handler det om at vedligeholde det. Folk er vanemennesker, derfor er det vigtigt, du får skabt kontinuerligtet, så folk ikke glemmer dig og ved, hvornår fx dit blogindlæg publiceres.

Ønsker du at skabe et personligt brand i en virksomhed, du er ansat i, rådgiver Christiane til at være aktiv i forskellige poster, være aktiv på de sociale medier, være proaktiv. Få igangsat initiativer med en faglig vinkel.

Hvis du vil skabe et personligt brand uden for virksomheden, kan du benytte dig af sociale medier, være meningsdanner på platformene, networke, pitche dig selv som taler til foredrag og blogge.

På podcasten venter der flere detaljer, råd og inspiration. Lyt med i ugens afsnit og bliv klogere på at skabe et personligt brand. Når du har lyttet færdig, kan jeg anbefale at lytte til afsnit 10, hvor Thomas Bigum har et andet perspektiv på at skabe et personligt brand.

Lyt også til afsnit 13: Sådan tjener du penge som forfatter og skribent.

Følg Christiane Vejlø på de sociale medier

Hvis du vil følge Christiane Vejlø, kan du klikke dig ind på Twitter og på Elektronista og tilmelde dig nyhedsbrevet og dermed holde dig opdateret. Vær opmærksom på, at videoen er en teaser version af interviewet. Interviewet og hele podcasten får du ved fx at abonnere på iTunes, så får du den bedste oplevelse helt automatisk.

Ugens Content Marketing værktøj er Survey Monkey

Sponsoreret af Erhvervakademi Kolding. Deltag i gratis webinarer og hjælp Help Marketing ved at klikke forbi på gratiswebinar.dk. Tak!

Med Survey Monkey kan du nemt (og gratis) oprette online spørgeskemaer til din målgruppe. Hvad enten du skal bruge feedback på kurser, ydelser eller blot ønsker flere informationer om din målgruppes præferencer og udfordringer, kan du med fordel bruge Survey Monkey. Det er en simpel måde at indsamle data, der er nemt og overskueligt at analysere på bagefter. Prøv det på surveymonkey.com.

Jeg har samlet alle de gode Content Marketing redskaber her fra alle podcast afsnit her.

Kommentarer til afsnittet? Så brug kommentarerne herunder!

Lad mig høre hvad du synes om indholdet ...

Del dette på ...
Foredrag og sparring om din marketing Kontakt Eric
[index]
[index]