HM054: Leadgenerering og opkvalificering af leads med Halfdan Timm

Halfdan Timm

Salg handler om leadgenerering, men der er forskel på kvaliteten af dine leads. Hvordan skaffer du kvalificerede leads, som afspejles positivt i din omsætning? Lyt med i afsnit nr. 54 af HelpMarketing, hvor vi taler om at skaffe leads samt at opkvalificere dem.

Help Marketing Bogen Støt os ved at købe Help Marketing Bogen :-) Køb bogen

Help Marketing leadgenerering opkvalificering halfdan timm

Øg kvaliteten i din leadgenerering i Help Marketing

Help Marketing podcasten er lavet for dig, der arbejder med digital marketing, salg og ledelse, og som gerne vil opnå succes ved at hjælpe andre. Værten er Eric Ziengs. Help Marketing produceres af Nochmal.

Baggrunden for Help Marketing er, at jeg gerne vil have, at vi alle bliver en lille smule bedre til at hjælpe hinanden. Hvorfor? Fordi det gør hverdagen rarere for alle. Og fordi det i mine øjne er den bedste måde at skabe succes for sig selv og andre på, fordi du opbygger værdifulde relationer.

Ugens gæst er Halfdan Timm. Han er iværksætter og online-marketing konsulent. Derudover er han i gang med at læse kandidat på jurastudiet i Aarhus. Han er tidligere ejer af JUF, før virksomheden blev solgt til konkurrenten.

I dette afsnit får du bl.a. svar på følgende:

 • Hvad er et lead?
 • Hvem er ansvarlig for leadgenerering?
 • Hvordan måler vi kvaliteten af leadgenerering?
 • Hvad gør du, hvis leadet ikke køber?
 • Hvordan øger vi kvaliteten af leads?
 • (Husk du kan støtte Help Marketing)

Halfdan Timm i Help Marketing

 Halfdan Timm

Halfdans råd til at opkvalificere din leadgenerering

Det handler om at skaffe leads, som Halfdan definerer som en virksomhed/kunde, der har en interesse i at købe dit produkt, men ikke er helt klar til at foretage købet endnu.

Ansvaret for leadgenerering ligger oftest i marketingsafdelingen. De skaffer leads, men for at få værdifuld feedback, der kan øge kvaliteten, er det meget vigtigt, at hele virksomheden snakker sammen. Salg og marketing skal kommunikere for at få det bedste afkast – undgå siloerne!

Se på antal bookede møder. Hold øje med kvantiteten. For bookede møder, er tegn på interesse fra virksomhederne. Hvis det daler, så er der sket noget, du skal kompensere for. Men du skal også se på, hvor mange der bliver kunder i virksomheden, samt hvor meget de bidrager på top og bundlinjen.

Det er vigtigt at se på, hvor mange der ender med at købe, men endnu vigtigere er det at se på omsætningen over tid, da det fortæller dig noget om kvaliteten af dine leads. Resultatet af den bedste leadgenerering er hvor leadsene har en lang livtidsværdi. Ved at kende målgruppen og deres behov, kan du forøge livstidsværidien.

Èn fællesnævner vi alle er stødt på i arbejdet med leadgenerering er, hvor der ikke sker et køb! Vi har brugt en masse kræfter og energi i arbejdet. Du må ikke give op her! Halfdan fortæller, at de potentielle leads, der ikke køber noget er personer, der ikke er langt nok nede i slagstragten. Der er undtagelser, når kunden føler sig dårligt behandlet eller har købt billigere hos en konkurrent, men det er de færreste af tilfældene. Det, der kan gøres ved de ikke-købeklar leads er at aktivere dem! Spørg dem, om det vil være i orden at tilknytte dem jeres nyhedsbrev, få sat et flow i gang med de ikke-købeklar leads, hvor du påvirker dem, hvor du modner dem med godt Content Marketing-indhold. Formålet med dette er at gøre opmærksomme på jer som virksomhed samt gøre jeres kunder modne til at købe!

4 måder at øge kvaliteten af dit leadgenereringsarbejde

 • Send sms og mail med det samme, de kommer ind
 • Ring hurtigst muligt
 • Sæt opfølgning i system
 • Afstem det videre forløb med kunden
 • Få svar på de mest stillede spørgsmål ved mailkontakt – inden selve salget

Hør med på Podcasten, for at få detaljerne! Her taler vi også om at få flere leads – ikke bare på kvaliteten af leadsene.

Lyt også til afsnit 40: Bedre konvertering på dit site eller afsnit 8 om at skaffe leads via LinkedIn.

Følg Halfdan Timm på de sociale medier

Hvis du vil følge Halfdan Timm, kan du klikke dig ind Twitter og på hans blog Halfdantimm.dk. Vær opmærksom på, at videoen kun er en teaser. Interviewet og hele podcasten får du ved fx at abonnere på iTunes, så får du den bedste oplevelse helt automatisk.

Ugens content marketing værktøj: CVR.dk

Sponsoreret af Erhvervakademi Kolding. Deltag i gratis webinarer og hjælp Help Marketing ved at klikke forbi på gratiswebinar.dk. Tak!

Sælger du B2B, så gå ind og søg på virksomhedsdata fra CVR.dk. Alle virksomheder i Danmark er på CVR.dk. Lad os sige, at du sælger til VVS’ere, så find deres branchekode, download alle data, og så har du leads med kontaktinfo. Du kan segmentere på geografi eller størrelse eller andre kriterier, som du er interesseret i. Der findes også tjenester der koster penge, men start med CVR.dk og så er jeg sikker på du finder flere leads – om ikke andet sikrer du, at du ikke har overset leads i din leadgenerering. Find det på www.cvr.dk.

Jeg har samlet alle de gode Content Marketing redskaber her fra alle podcast afsnit her.

Kommentarer til afsnittet? Så brug kommentarerne herunder!

Lad mig høre hvad du synes om indholdet ...

Del dette på ...
Foredrag, kurser og sparring om Content Marketing og sociale medier Brug Nochmal
[index]
[index]