HM048: Digital ledelse – sådan gør du!

Er ledelsen med på dine marketingstiltag? Nej? Så er det måske på tide at ledelsen bliver mere digital. Bliv klogere på emnet Digital Ledelse i afsnit nr. 48 af  Help Marketing hvor vi får et indblik i, hvordan ledere kan styrke virksomhedens synlighed samt opbygge tættere relationer på de digitale medier.

Help Marketing Bogen Støt os ved at købe Help Marketing Bogen :-) Køb bogen

Digital ledelse - sådan gør du med Harald tokerød

En digital ledelse er essentiel – Help Marketing

Ugens gæst er Harald Tokerød, som er digital rådgiver hos Oxygen A/S. Harald skaber forståelse for digitale forretningsmuligheder for hele organisationen med særlig fokus på ledelsen. Hvis du vil følge Harald Tokerød, så tjek på LinkedIn, Twitter og på Facebook.

I dette afsnit får du bl.a. svar på følgende:

  • Fordelene ved ledelsens synlighed på de digitale medier
  • Hvad er konsekvensen, når virksomhedes lederne ikke omfavner det digitale univers
  • Hvordan får du som medarbejder gjort ledelsen digital?

Harald Tokerød i Help Marketing

Harald Tokerød Help marketingLedere i front på de digitale medier

Det er vigtigt, at ledere omfavner det digitale univers. Hvis du som leder tænker digitalt og ved, hvilke muligheder der foreligger på de forskellige platforme samt er tilgængelig på dem, medfører det en positiv effekt på hele organisationen og medarbejderne. At være synlig og tilgængelig som leder kan føles sårbart, eftersom du er i fokus og kan være skydeskive for diverse diskussioner. Men gevinsten er høj, da du har rig mulighed for at nå ud til de forskellige målgrupper samt fremstår troværdig og ansvarsbevidst som leder i front for virksomheden.

Virksomheder, hvor lederne ikke er synlige på de digitale medier, bliver hurtigt én ud af mængden. Det kræver fornyelse at ride med på bølgen samt være synlig og tæt på sine kunder. Derfor mener Harald, at fornyelse er et vigtigt element for at høste de fordele, der er igennem arbejde på de digitale medier. Ledere bør udfordre sig selv og ikke være bange for at gå først – især med det digitale. Hør fx om, hvordan Jesper Rønnov, Direktør i SKAT har fået succes på sociale medier nedenfor.

Se også:

Gode råd til at gøre ledelsen digital

Det er en god idé at dokumentere mulighederne for ledelsen. Én af fordele kunne være den nævnte konkurrencefordel, der skabes ved at være med på bølgen i den digitale verden. En måde at få fokus på at gøre ledelsen digital, er at illustrere den økonomiske gevinst ved fx at udregne værdien af fastholdelse af kunder, aktivistion af kunder, rekrutteringsfordele af nye potentielle medarbejdere mv. En anden måde at vise værdien  er at dele succesoplevelser fra de digitale platforme. Del oplevelserne med ledelsen, da det er dokumentation for gevinsten ved at være tilstede samt aktiv – ud over kroner og ører.

Gode råd til lederen, der vil være mere digital

  • Sæt dig ind i hvilke forskellige værktøjer, der findes samt deres anvendelighed
  • Forhold dig til, hvordan du som ledere/organisation vil fremstå – og hvordan det kan understøttes digitalt
  • Gør det klart, hvad du vil opnå og dermed måle på de digitale medier
Se også:

Waimeas SEO ranking tool

Vil du holde øje med, hvordan du ranker hos søgemaskinerne på forskellige søgeord? Med SEO ranking tool’et kan du overvåge op til 20 keywords og sammenligne din position med op til 10 konkurrenter i Google søgninger. Du får vist din Unik Ranking og Visibility Score i søgemaskinerne. Du kan altid få adgang for at få overblikket. Og samtidig kan du få tilsendt ugentlige rapporteringer, så du kan se udviklingen i dine rankings.

Læs mere om ugens tool her Se alle værktøjer samlet her
Altid up to date med Help Marketing! Få en mail hver måned med det seneste afsnit. Du tilmelder dig også Nochmals nyhedsbrev. Du kan altid melde fra igen.
=
Lad mig høre hvad du synes om indholdet ...

Del dette på ...
Foredrag og sparring om din marketing Kontakt Eric