HM036: Genbrug af indhold i Content Marketing med Joakim Ditlev

Hvad har ribbensteg at gøre med content marketing-indhold? I dag handler det om at genbruge indhold på tværs af platforme og medier. Det kan du blive meget klogere på, når Joakim Ditlev er gæst i afsnit 36 af Help Marketing.

Help Marketing Bogen Støt os ved at købe Help Marketing Bogen :-) Køb bogen

Indhold i dette afsnit af Help Marketing:

Ugens gæst er Joakim Ditlev. Joakim arbejder som content marketing specialist og er medforfatter til Content Marketing Bogen. Joakim hjælper virksomheder med at skabe efterspørgsel og stærkere kunderelationer gennem nyttigt og inspirerende indhold. Hvis du vil se mere til Joakims arbejde eller følge ham på sociale medier så er det på www.contentmarketing.dk eller Twitter

I dette afsnit får du bl.a. svar på følgende:

  • Hvad menes der med at genbruge indhold?
  • Hvordan finder du det indhold, der er værd at genbruge?
  • Hvordan genbruger du bedst dit eget indhold?
  • Hvad er content curation / kurateret indhold?
  • Hvad skal man være obs på når man genbruger indhold ift. de forskellige kanaler man er på?

Joakim Ditlev i Help Marketing

 Help Marketing Joakim ditlev foto content marketingGenbrug af indhold

Joakim kommer ind på to former for genbrug. Den ene form er, hvor du genbruger dit eget indhold, og den anden form er, hvor du genbruger andres indhold.
Ifølge Joakim er der især mange amerikanske virksomheder, der laver en content audit, før de går i gang med content marketing. Det betyder, at de kortlægger hvilket indhold de har lavet det sidste år, der skal opdateres, om der noget de kan genoptrykke eller om der kan laves nye udgaver af det gamle indhold til andre platforme eller medier.
Den anden form går ud på, at du genbruger andres indhold. Det kalder man kurateret indhold eller content curation. Helt konkret indsamler du det vigtigste indhold fra andre inden for dit område, og så videresender du det på dine egne medier. Dermed positionerer du dig som ekspert, der har viden og følger med på et bestemt fagområde. Sørg for at skabe en fast rytme. Du kan dele via dit nyhedsbrev eller sociale medier. Uanset skaber du værdi for dine. Wizzi er et godt eksempel på content curation – Help Marketing har flere gange været på en Wizzi top ti.


Ribbenstegstaktikken

Når man taler om at genbruge sit eget indhold, så har Joakim opfundet sit helt eget jyske billede på det at genbruge indhold på forskellige måder. Han kalder det ribbenstegstaktikken.

Når du laver ribbensteg hjemme i køkkenet, så laver du ofte rigeligt. Det betyder, at du kan bruge ribbenstegen til f.eks. ribbenstegssandwich dagen efter eller du kan bruge den som pålæg på en mad.

Den tanke overfører Joakim til måden du tænker indhold på, når du skaber det. Ribbenstegen kunne f.eks. være en rigtig god guide, et whitepaper eller en e-bog. Det er indhold, som du har lagt noget energi i. Det er premium indhold, noget som skaber stor værdi for brugerne.

Derefter kan du tage dit premium indhold – det kunne være en e-bog – og omskrive hvert kapitel til et blogindlæg. Dermed promoverer du dig og laver nyt skarpvinklet indhold. Men genbrug af indhold skal selvfølgelig også sørge for at brugerne ønsker at downloade din ribbensteg/e-bog. Derfor smider du links ind til downloaden på hver blogpost. Alternativt bruger du premium indhold som content upgrade til at få brugerne til at abonnere på dit nyhedsbrev.  På denne måde kan du bruge det samme indhold forskelligt og flere gange.

Hvilket indhold er værd at genbruge?

Det er en god idé at starte med at kigge i din Google Analytics. Her kan du se, hvad brugerne er mest interesserede i at vide noget om. Det indhold, der klarer sig bedst på trafik og konverteringer er værd at overveje at genbruge. Tænk desuden i sæsoner. Op til sommeren er det relevant med genbrug af indhold om fx havestolene. Genbrug sidste års indhold!

Gode råd fra Joakim

Hvis du vil i gang med Ribbenstegstaktikken, anbefaler Joakim, at du kigger på hvad, der kunne være interessant for dig som virksomhed at uddanne jeres potentielle køber til.

Noget som ofte virker er at lave en guide til salgsprocessen af et produkt. Det kunne være software. Gør det nemt for brugeren at forstå, hvad de skal forholde sig til, når de køber produktet i din branche.

Hvis du vil i gang med kurateret indhold så anbefaler Joakim, at du sætter nogle alerts op på sociale medier. Følg nogle bestemte hashtags og brug ting som Hootsuite eller Tweetdeck så du følger med der. Du kan også bruge Talkwalker, hvor du får en email på bestemte emner en gang om dagen, så du kan følge med og få ny viden.

Se også:

 

Facebook communities

Arbejder du med Facebook, Pinterest, SEO, e-handel, kommunikation, adwords, nyhedsbreve eller andet inden for marketing, salg og kommunikation, så findes der en Nørde-gruppe på Facebook til lige netop dét. Officielt hedder grupperne “Den hårde kerne”. Her får man den nyeste viden, man kan spørge andre om hjælp og generelt diskutere emnet. Det er helt gratis og fungerer ganske fint, så længe man ikke spammer med sit eget indhold. Jeg er personligt vicevært på Content Marketing Den hårde kerne – nørde-gruppen på Facebook.

Læs mere om ugens tool her Se alle værktøjer samlet her
Altid up to date med Help Marketing! Få en mail hver måned med det seneste afsnit. Du tilmelder dig også Nochmals nyhedsbrev. Du kan altid melde fra igen.
=
Lad mig høre hvad du synes om indholdet ...

Del dette på ...
Foredrag og sparring om din marketing Kontakt Eric