De bedste Chrome extensions for marketingfolk

Chrome extensions gør livet meget lettere for dig, fordi det kan spare dig tid med at skulle logge ind i forskellige systemer. Extensions til Chrome (og Firefox) gør ofte, at man liiige får pinnet billedet på Pinterest med Pinterest Pin it Button extension, at man liiige får sat en artikel i kø i Buffer, og at man liiige får brugt en gif.

Af samme grund har jeg samlet en liste med mine personlige favoritter over Chrome extensions specielt til marketingfolket. De fleste af dem skal du logge ind på, men derefter gemmer Chrome din adgang, så du kan tilgå dem med et enkelt klik. Chrome extensions er geniale, fordi vi alligevel arbejder i browseren hele tiden.

De bedste chrome extentions for marketingsfolk

Personligt arbejder jeg mest i Chrome, så derfor har jeg fokuseret på Chrome extensions i dette indlæg. Ifølge rankings.dk er Chrome også en af de mest populære browsere i Danmark.
Hvis jeg ved, at der findes lignende add-ons til Firefox, har jeg skrevet det under den enkelte extension.
Gør klar til at boltre dig i Chrome extensions!

Buffer

Buffer er måske det bedste system til at planlægge og poste indhold på sociale medier som Twitter, Facebook, LinkedIn og Google+. Og du får oven i købet gode insights om dine indlæg.
Med Buffers Chrome extension kan du automatisk lægge en artikel ind i dit Buffer-flow. Du klikker blot på din Buffer extension, så du kommer ind i Buffer og kan lægge artiklen i kø.
Pas dog på med ikke at automatisere det alt for meget. Sociale medier er IKKE en-vejs-kommunikation. Jeg plejer fx at være klar til at svare på kommentarer, når jeg eksempelvis poster indlæg om ugens Help Marketing i buffer.

de bedste chrome extensions til marketingfolk
Du finder Buffers Chrome extension her.
Findes også som Add-on til Firefox her.

Google Cast

Ejer du en chromecast, så du nemt kan forbinde dine devices med skærme fx din fjernsynsskærm? Så er denne extension et must.

Med den kan du nemlig vise indhold på din chromecast direkte fra din Chrome-browser i en ruf. Hvis I holder møde og skal vise arbejdsopgaver på skærmen, så nøjes med de 300 kr en Chromecast koster, i stedet for kæmpe systemer til flere tusinde kroner.

Du finder Google Cast chrome extension her.

Adblock Pro

Træt af annoncer på nettet? Så er Adblock Pro det bedste tool, jeg hidtil er stødt på. Med det kan du nemt blokere annoncer på hjemmesider, Facebook, på Youtube (du ved de irriterende videoannoncer, du er tvangsindlagt til at se i alt for mange sekunder, før du kan se din video) og mange andre steder.

Vær dog opmærksom på, at du fratager medierne deres indtægt, når du sætter Adblock på. Overvej i stedet, om du vil betale dem på anden vis. Visse medier kan også lukke for din adgang, hvis du har Adblocker i din browser.

de bedste chrome extensions til marketingfolk

Du finder Adblock Pro extension her.

Til Firefox kan du finde en tilsvarende extension, der hedder Adblock Plus.

 

Check My Links

Vi ved alle sammen, at døde links på et site er no-go. Men at sidde og tjekke links på forskellige sider er tidskrævende for slet ikke at sige kedeligt. Det er problemet, Check My Links løser. Check My Links laver et gennemtjek af den side, du er på. Derefter får du overblik over de døde links. Lige til at fikse.

de bedste chrome extensions til marketingfolk

Du finder Check My Links her.

I Firefox kan du finde en tilsvarende extension, der hedder LinkChecker her.

Save to Pocket

Du er på farten, men falder over en artikel på sociale medier, du egentlig gerne vil læse, når du har lidt bedre tid. Hvad gør du? Du bruger Save to Pocket. Det er måske den allernemmeste måde at gemme artikler, videoer m.m. til senere, så du ikke går glip af det. Du kan endda tilgå det offline, når det er gemt i Pocket. Drønsmart.

Du finder Save to Pocket her.
Fås også til Firefox her.

Ugly e-mail

Flere og flere bruger forskellige mailværktøjer til at tracke e-mails. De kan dermed se, om du har læst deres e-mail. Men hvordan ved du, om dine mails bliver tracket? Her kommer Ugly e-mail ind i billedet. Ugly e-mail tjekker de mails, du får, og afslører, hvem der bruger tracking. Holder du musen henover det lille øje, som afslører dem, der bruger tracking, kan du endda se, hvilket trackingsystem de bruger.

de bedste chrome extensions til marketingfolk

Du finder Ugly e-mail her.

 

Page Analytics (by Google)

Med Page Analytics (by Google) kan du få et hurtigt overblik over Analytics-data på sider, hvor du har adgang til Analytics oppe i toppen af hjemmesiden. Det er kun de overordnede tal, du har adgang til, når du er på siden, men det er også nok. Du kan altid dykke ned i Analytics, når du skal optimere din side. Du kan også se, hvad folk klikker mest på, når de er på dit site. Klikker folk fx ikke på det allervigtigste på din forside? Så skal der måske laves noget om i dit layout.

Du vil fx kunne se sidevisninger, unikke sidevisninger, gennemsnitstid de er på siden, bounce rate m.m.
Du finder Page Analytics (by Google) her.

Pinterest Pin It button

Bruger du Pinterest? Så vil du elske denne Chrome extension. Med Pin It button kan du nemlig nemt pinne forskellige billeder, du falder over på nettet.
Det lille P logo i toppen af din browser hjælper dig også med rent faktisk at få brugt Pinterest.

Du finder Pinterest Pin It button her.

Du kan finde en tilsvarende add-on i Firefox, der hedder Share Button for Pinterest her.

Se også:

Hootlet

Hootlet er en sand time-saver og minder meget om den føromtalte Buffer extension. Med Hootlet kan du dele ethvert website, du besøger, ud på diverse sociale platforme med et enkelt klik. Du kan også med denne extension skrive indhold uden links direkte på sociale medier, så du ikke behøver hoppe ind på Facebook, Twitter osv. først.

de bedste chrome extensions til marketingfolk

Du finder Hootlet extension her.

Findes også til Firefox her.

Search in a Giphy

Fan af GIFs? Så er det her din extension. Den hjælper dig med hurtigt at peppe dine opdateringer eller indlæg op med passende gifs. Noget, som vi online marketing-folk rigtig godt kan lide. Du klikker blot på din Giphy extension, udvælger din GIF, og så kan du trække den ind i dit tweet eller e-mail.

Du kan koble Giphy sammen med din Gmail, Twitter, Facebook, Slack.

Så bliver det ikke nemmere at komme med på GIF-bølgen.

de bedste chrome extensions til marketingfolk
Find Giphy her.
Findes også til Firefox her.

Mozbar

Mozbar er en genial SEO-extension. Især hvis du er SEO-rookie, er denne extension genial.
Når du søger i Google, får du et hurtigt overblik over hhv. Page Authority og Domain Authority på forskellige sider. Klikker du på “Link Analysis”, får du endnu mere info om SEO-tilstandene inkl. antal links.

  • Page Authority er Moz’ egen 100-point skala for, hvor godt en specifik side rangerer i Google.
  • Domain Authority er også en 100-point skala lavet af Moz, der forudser hvor godt dit site generelt vil rangere i Google.

Du får derfor et overblik over, hvilke sider du med fordel kan optimere, sammenholdt med hvor godt dit site ligger generelt.

de bedste chrome extensions til marketingfolk

Du finder Mozbar Chrome extension her.

What Font

Kender du det, når du lige skal have bikset et stykke grafik sammen til en Facebook-annonce eller en blogpost med noget tekst, og det selvfølgelig skal være den skrifttype, du normalt bruger. Hvad er det nu  for en? What Font giver dig svaret.

de bedste chrome extensions til marketingfolk

Du finder What Font her.
Der findes også en lignende add-on til Firefox, der hedder Font finder, som du finder her.

Toggl

Toggl er det absolut bedste tool til at tracke din tid og din produktivitet (hvis du tør). Med denne Toggl extension bliver du hele tiden mindet om at tracke din tid. Så husker du det. Og du har overblik over, hvor meget tid du bruger på forskellige ting og sager.  I Toggl kan du skifte mellem forskellige kunder og projekter direkte via den extension, så du får et præcist overblik over din tidsfordeling.

de bedste chrome extensions til marketingfolk
Du finder Toggl Chrome extension her.

Screencastify

Laver du ofte små videoguides – og tutorials/how-to videoer til din markedsføring, til samarbejdspartnere, ansatte osv.? Så kan Screencastify spare dig for meget tid. Med Screencastify kan du nemt og hurtigt optage din skærm, som nemt kan uploades til Youtube og Google Drive eller gemmes på din computer.
Du finder Screencastify lige her.

 

UTM Tracking Code Builder

Hvis du er som de fleste marketingfolk, er du helt besat af tracking. UTM Tracking Code Builder er et fix, du ikke kan undvære. Med dette tool kan du nemlig generere tracking på dine links, så du efterfølgende i Google Analytics kan se, hvor trafikken kommer fra. Du kan se, hvilken trafik konverterer bedst og andre vigtige info om dine kampagner.

Du finder UTM Tracking Code Builder her.
Kunne du bruge en eller to af disse extensions? Tænk på, hvor meget mere produktiv du bliver! Husk dog, at Chrome (og Firefox) kan sløves en del, når du har installeret mange Chrome extensions. Så slet dem, du ikke bruger.

Kender du flere gode extensions til marketingfolket?

Lad mig høre hvad du synes om indholdet ...

Del dette på ...
Foredrag og sparring om din marketing Kontakt Eric