HM018: Hvordan løser vi mediernes problemer?

Vi leger "Mennesker og Medier" i afsnit 18 af Help Marketing, når vi tager fat i mediernes problemer. Men vi er konstruktive og forsøger os med løsninger. Vi taler om, hvordan Content Marketing er en udfordring for medierne, men at medierne ikke har opdaget det endnu. Lyt med når PhD i digitale medier Morten Bay og Eric diskuterer deres favorit emne: Medier.

Vi er her ikke uden dig :-) Støt os her

Help Marketing Morten Bay Mennesker og Medier

Indhold i 18. afsnit af Help Marketing: Mediernes problemer

Help Marketing podcasten er lavet for dig, der arbejder med digital marketing, salg og ledelse, og som gerne vil opnå succes ved at hjælpe andre. Værten er Eric Ziengs. Help Marketing produceres af Nochmal.

Baggrunden for Help Marketing er, at jeg gerne vil have, at vi alle bliver en lille smule bedre til at hjælpe hinanden. Hvorfor? Fordi det gør hverdagen rarere for alle. Men i lige så høj grad, fordi det i mine øjne er den bedste måde at skabe succes for sig selv, da man opbygger værdifulde relationer.

Gæsten er Morten Bay, der er er forfatter til bl.a. Velkommen til computopia. Morten er freelance journalist for Politiken og har i flere år bedrevet konsulentvirksomhed. I dag skriver Morten Ph.D. om digitale medier. Vi taler om:

  • Mediernes problemer
  • Løsninger på mediernes problemer
  • Hvordan content marketing er en udfordring for medierne
  • At danske medier har et problem, fordi de ikke er disruptive nok
  • Tænk “Mennesker og Medier” bare med en anden tema-melodi og vært

 Morten Bay i Help Marketing

 

Morten Bay Help MarketingMorten har bl.a. arbejdet for NBC, PBS og Aller Medier.

Morten nævner, at en stor forskel på det danske og amerikanske medielandskab er, at der er bedre forudsætninger for disruptive niche medier i USA. Grunden er simpelthen det større antal mennesker i USA i forhold til Danmark. Det er nemmere at skabe en forretning, når der er flere potentielle brugere. Et eksempel på det er The Nerdist Podcast med Chris Harwick, som har udviklet sig til en slags medie imperium med forskellige former for indhold.
Andre eksempler fra USA er:

Vi taler om DR’s Johannes Langkilde, der kunne blive et brand i sig selv og gå samme vej som de amerikanske eksempler. Ifølge Morten fordi Johannes før sin tid hos TV 2 og DR har lavet programmer uden for main stream – eller som Morten siger: Johannes har en “en mediaentreprenant tilgang.”

Et andet dansk eksempel er Altinget.dk, som har den fordel, at virksomheder betaler for den journalistik, som Altinget bedriver. Af samme grund er prisen også i den dyre ende. Finans.dk fra JP er et andet eksempel. Og det i modsætning til Ekstrabladet Ekstra, hvor almindelige mennesker fx betaler 9 kr. for 10 gode råd om at undgå bikinistriber. I og med beløbet er så småt, og det først bliver en forretning, når mange køber indhold mange gange, er nemheden i brugen af betalingsløsningen meget vigtig. Det skal stort set være som på iTunes eller hos Amazon med One Click køb.

Morten spørger i podcasten, hvorfor medier ikke forsøger sig international. Han nævner danske Flatpanels, der forsøger sig internationalt og derfor har et meget større publikumspotentiale inden for nichen.
Vi taler om betalingsvægge, som Morten anerkender virker nogle steder, men ikke tror på i længden. Moten taler om TV 2-modellen med niche-kanaler, der kan tilkøbes i stedet for én stor hovedkanal. Han nævner desuden at passionen for at lave indholdet er meget vigtigt – i samme stil som Thomas Bigum sagde i afsnit 10. Og det ligger godt i tråd med det større fokus på personer frem for virksomheder eller medier. Journalister på Twitter følges jo af mange, som måske ikke følger selve mediet. Man kan tale om en demokratisering af adgang til journalister.

Samtidig skal organisationer acceptere og forstå, at medarbejderne tager relationerne med videre til næste arbejdsplads. Til gengæld får de jo nye medarbejdere med gode relationer, når du ansætter. Morten påpeger også, at vi i dag ikke bare deler viden på tværs af organisationen, men også på tværs af flere organisationer. Og Morten foreslår, at medier (jeg tilføjer virksomheder) burde overveje at ansætte en intern enentrepreneur, der kan finde de næste guldkalve. Vi diskuterer desuden, hvorvidt Content er en trussel mod journalistiken. Det skrev jeg om for nogen tid siden, og som blev til en artikel i Berlingske.

Lyt også til afsnit 51: Marketingmedarbejdere vs. journalister.
Vil du følge Morten, er han nemmest at finde på Twitter eller alternativt mortenbay.com, hvor du også kan se hans bøger og projekter. Vær opmærksom på, at videoen ikke er redigeret og ikke indeholder ugens content marketing værktøj. Abonner på iTunes, så får du den bedste oplevelse helt automatisk.

 

Content Marketing værktøj i dette afsnit: Facebook debugger

Sponsoreret af Erhvervakademi Kolding. Hjælp Help Marketing ved at klikke forbi på mitiba.dk/helpmarketing.

Når du poster et link i en Facebook-update, henter Facebook automatisk billede og tekst ind fra siden. Det sker via Facebook Open Graph, hvis det er sat op på din hjemmeside. Men af og til har du brug for at ændre billedet eller teksten. Efter en opdatering på dine hjemmeside, forstår Facebook desværre ikke altid ændringen med det samme. Det er fordi Facebooks cache skal renses. Og her kommer Facebooks gratis debugger-værktøj ind. Kopier dit link i værkøjet og klik clear. Facebook glemmer tidligere data og indlæser din side igen – denne gang med dit nye billede og tekst. Du får også oversigt over hvad Facebook henter ind af metadata fra din side, inkl. evt. fejl. Prøv Facebook debugger-værkøjet på developers.facebook.com/tools/debug/.

Jeg har samlet alle mine gode Content Marketing redskaber her.

 

Hjælp mig 🙂

Hvis du kan lide Help Marketing og vil give noget tilbage, så har du lidt forskellige muligheder:

Kommentarer til afsnittet? Så brug kommentarerne herunder!

Lad mig høre hvad du synes om indholdet ...

Del dette på ...
Foredrag, kurser og sparring om Content Marketing og sociale medier Brug Nochmal