HM012: Content Marketing argumenter fra Marcus Sheridan

Hvordan overtaler du chefen til at arbejde med Content Marketing? Mange chefer har ikke set fordelene med at fokusere på kunden i stedet for sig selv endnu. Det har du, men hvordan overtaler du chefen? Lyt med i afsnit 12 af help Marketing. Jeg spiller djævlens advokat imod Content Marketing. Og selveste Marcus Sheridan giver dig de Content Marketing argumenter, du har brug for. Efter du har lyttet til afsnittet er du klædt på til at sætte chefen på plads.

Vi er her ikke uden dig :-) Støt os her

Marcus Sheridan on Help Marketing

SEMAWARDS nomineret14 content marketing

Nomieret til en SEMAward 2014 for bedste Content Marketing

 

Indhold i dette afsnit af Help Marketing: Content Marketing argumenter

Help Marketing podcasten er lavet for dig, der arbejder med digital marketing, salg og ledelse, og som gerne vil opnå succes ved at hjælpe andre. Værten er Eric Ziengs. Help Marketing produceres af Nochmal.

wizzi December Help Marketing

Afsnit 12 af Help Marketing var med på Wizzi listen i december 2014. Wizzi listen er en top 10 lister over det bedste danske indhold hver måned.

Baggrunden for Help Marketing er, at jeg gerne vil have, at vi alle bliver en lille smule bedre til at hjælpe hinanden. Hvorfor? Fordi det gør hverdagen rarere for alle. Men i lige så høj grad, fordi det i mine øjne er den bedste måde at skabe succes for sig selv, da man opbygger værdifulde relationer.

Gæsten er Marcus Sheridan, som er The Sales Lion. Han solgte swimming pools, da finanskrisen startede og det betød, at kunderne lige pludselig blev væk. Han
begyndte at læse om digital marketing og fandt frem til den simple løsning: Marcus ville besvare alle spørgsmål hans kunder havde. Ikke bare dem, der umiddelbart var en fordel for ham – nej alle! Spørgsmål om ulemper ved hans swimming pools, priser, han lavede endda oversigter over konkurrenterne på sit eget site! I dag er han så partner i pool-firmaet, men hans fokus er på at drive sit content marketing-bureau og holde foredrag om content marketing. Marcus underviser desuden i, hvordan virksomheder og bureauer får ”buy in” på content marketing gennem stærke content marketing argumenter.

 

 

Marcus Sheridan i Help Marketing

Marcus Sheridan Help Marketing

I dagens afsnit af Help Marketing spiller jeg Djævlens advokat ved at fremføre anti-content marketing argumenter. Marcus, som ikke kender til spørgsmålene på forhånd, svarer med argumenter for content marketing. Så brug Marcus’ argumenter, når du har en kollega eller chef, der bruger de anti-content marketing argumenter, jeg fremfører.

Ifølge Marcus er de bedste digitale marketers de personer, der ikke ser verden som konkurrenter men som partnere. Marcus giver eksemplet, at andre foredragsholdere lavede oversigter over gode foredragsholdere og inkluderede Marcus. Det gav ham mere business. Og nu kan Marcus gøre det samme for andre, hvor han samtidig opbygger relationer. Det er et pragteksempel på Help Marketing.

Marcus fremfører Content Marketing argumenter mod mine anti-argumenter herunder.

  • Vi er en kedelig B2B virksomhed – vi kan ikke producere interessant indhold
  • Vi har ikke tid til at producere indhold
  • Vi har altid arbejdet med content marketing. Det er ikke nyt, så vi vil fortsætte som sædvanligt
  • Ingen kommer til vores hjemmeside – vi har ingen e-mail-nyhedsbrev database eller følgere på sociale medier
  • Jeg kan ikke se nogen ændring med det samme -vi har kvartalsvise budgetter til at nå
  • Vi er ikke sikker på, hvilken type indhold, vi skal lave
  • Vores organisation er ikke sat op til Content marketing

Lyt også med når Mikkel Plæhn og jeg gennemgår Content Marketing på dansk i afsnit 2 eller afsnit 36: Genbrug af indhold i Content Marketing med Joakim Ditlev.

Vi slutter af med nogle konkrete råd fra Marcus, hvor han siger, at en af de vigtigste elementer i Content Marketing er at få buy in i hele virksomheden. Ellers får man ikke mest ud af content marketing. Og det er vigtigt at følge med tiden. Fax-maskinen blev nødt til at forvandle sig til en pc og nu en smartphone. Ellers bliver den ikke solgt.

Marcus har sin egen podcast, der hedder The Mad Marketing Podcast. Der kan du høre flere Content Marketing argumenter. Du kan følge Marcus på Twitter. Vær opmærksom på, at videoen ikke er redigeret og ikke indeholder ugens content marketing værktøj. Videoen er på engelsk. Abonner på iTunes, så får du den bedste oplevelse helt automatisk.

 

Hjælperedskab i dette afsnit: Wordle

Indsæt en række ord, klik og Wordle laver en ordsky til dig. Du kan redigere skrifttype, skrift- og baggrundsfarve. Hvis du vælger avancerede muligheder, kan du selv definere størrelsen på de forskellige ord ved at skrive et tal efter hvert ord. Når ordskyen er, som du ønsker den, kan du downloade den eller tage et screenshot. Du kan gemme ordskyen, men desværre kan du ikke redigere den efterfølgende. Derfor et lille fif: Gem listen af ord i et dokument, så kan du hurtigt lave en ny version, når noget skal ændres. Jeg lærte det på den hårde måde, da jeg lavede ordskyen til denne post og ændrede på nogle af forslagene! Kræver ingen profil – prøv Wordle.

Jeg har samlet alle mine gode Content Marketing redskaber her. 

 

Hjælp mig 🙂

Hvis du kan lide Help Marketing og vil give noget tilbage, så har du lidt forskellige muligheder:

Kommentarer til afsnittet? Så brug kommentarerne herunder!

Lad mig høre hvad du synes om indholdet ...

Del dette på ...
Foredrag, kurser og sparring om Content Marketing og sociale medier Brug Nochmal