Disse ting hader vi ved LinkedIn (og guides til at løse dem)

sociale medier fungerer dårligt linkedin problemerJeg bruger selv LinkedIn på daglig basis, og jeg er egentlig ret glad for at have samlet mit professionelle netværk ét sted. Jeg bruger LinkedIn til at holde mine professionelle relationer ved lige, til salg, partnerskaber og til at følge med i, hvad mine professionelle relationer laver. Jeg er dog ikke altid vild med eksekveringen af LinkedIn.

Faktisk er der en række ting ved LinkedIn, der irriterer mig grænseløst. Nogle gange virker det som om, LinkedIn ikke rigtigt vil have os som brugere. De gør det virkeligt svært for os. LinkedIn bruges kun af 28,7% af danskerne, hvor Facebook til sammenligning bruges af 69% (kilde: socialstats.dk), hvilket måske ikke er så underligt med den ringe eksekvering. Og ja, de har opdateret deres app, så det er blevet lidt bedre. Men langt fra noget der fortjener ros.

Mange har problemer med LinkedIn

Jeg forhørte mig på Twitter for at finde ud af, om det bare var mig, der var en sur gammel mand. Det var jeg ikke.

LinkedIn problemer og guides

Finde venner på LinkedIn

Du tjekker “People you may know”-sektionen og finder en kontakt, du gerne vil connecte med. Men lige så snart du får klikket connect, flyver din anmodning afsted. Du fik slet ikke muligheden for at lave en personlig besked til vedkommende, som jo er god skik og et godt trick til at connecte lidt ekstra på LinkedIn. Det samme gælder, hvis du anmoder folk om at connecte via mobil app’en. Jeg vil gå så langt som til at sige, at LinkedIn skaber dårligere relationer på denne facon!

Guide: Brug ikke “People you may know”-siden. Hop i stedet ind på deres profil og connect via den, så du er sikker på, at du kan sende en personlig besked med. På computeren skal du vælge “We’ve done business together”, mens du på mobilen skal klikke på de tre prikker for oven til højre og vælge “Personalize Invite”. Og husk nu altid at skrive kontekst, hvorfor du vil linke op og hvordan I begge kan få værdi ud af at være linked sammen. Og sælg aldrig noget på denne måde!

Dele opslag fra LinkedIn

Du finder et spændende opslag på LinkedIn, og nu vil du dele det. Men hov – hvordan linker man lige til et opslag fra LinkedIn? Det er så godt som umuligt. Nå. Det samme gælder iøvrigt jobopslag via mobilen. LinkedIn gør det ikke ligefrem nemt at dele indhold fra deres platform.

Guide: Her er der flere løsninger.

  • Tag et screenshot og del det som billede i stedet, hvis det drejer sig om en statusopdatering.
  • Vil du blot dele linket på din egen LinkedIn væg, i en LinkedIn gruppe eller sende det til en anden på LinkedIn, trykker du blot del/share – så får du automatisk de tre muligheder.
  • BEDSTE TIP: Når du deler en update til en en anden på LinkedIn, sendes det direkte link til updaten. Under Messages kan du se linket i tråden. Det kan være en idé at lave en dummy profil, som du sender links til, så du ikke forstyrrer dine relationer
  • Du kan også dele updaten og så sørge for automatisk at dele til Twitter også (kræver det er sat op). Dét link er dog kun til indholdet og ikke til selve updaten.

UPDATE: Nu har LinkedIn endelig gjort det muligt at dele opslag. Du klikker blot på den lille pil oppe i højre hjørne af opslaget, og så vælger du “Copy link to share”.

Blogpost notifikationer på LinkedIn

Endnu et scenarium du sikkert kender til: Du logger ind på LinkedIn, og du ser, at der ligger en masse spændende notifications og venter på dig. Uhh hvem har nu kigget på din profil, tænker du? Men du bliver snydt. For de 40 notifikationer skyldes, at du får besked, HVER GANG en i dit netværk laver et LinkedIn blogindlæg. Og du kan ikke slå det fra nogle steder, at det vil du altså ikke se. Her kunne LinkedIn med fordel også have gjort det lidt lettere for sine brugere at slå den slags fra. ARGGGGGGGGGGG! Selvfølgelig er LinkedIn interesseret i at dele indhold, men de misbruger notifikationerne, så vi bruger dem mindre.
Guide: Afmeld løbende notifikationer fra de enkelte personer i dit netværk. En ad gangen.

afmeld linkedin notifikationer

 

Mails fra LinkedIn

LinkedIn sender mails hele tiden! “We found new people in your network”, nu har ham her fået nyt job, nu har hende her endorset dig for nogle skills, du iøvrigt aldrig mindes at have beskæftiget dig med. Derudover kan du i værste fald få mails fra alle de grupper de er med i – dagligt!

Guide: Du kan heldigvis sortere i, hvilke mails fra LinkedIn, du vil have. Det gør du under “Privacy & Settings” -> “Communications” ved at klikke på billedet af dig selv i hjørnet for oven.

Små-problemer med LinkedIn

  • Du ikke kan tilkendegive noget på et opslag uden det deles til hele dit LinkedIn netværk
  • Linjeskift i statusopdateringer vises ikke på mobilen
  • Deler du en blogpost fra LinkedIn på Facebook, så trækkes de første ord (titel, follow, unfollow mv) ind i stedet for en tekst om blogposten. LinkedIn ved åbenbart ikke hvad Open Graph er
  • På trods af, at LinkedIn har enorme mængder  data på os brugere, er deres forslag til jobs komplet irrelevante (tjek tweeten fra Mikkel, der er video-journalist)

Mange ser jo ellers stadig LinkedIn et sted at finde et nyt job. Derfor er det et oplagt sted at blive gjort opmærksom på relevante jobs inden for egen branche. Men LinkedIn lærer os at stoppe med at kigge derinde, når det er så ringe kvalitet. Vi går et andet sted hen som konsekvens. LinkedIn gør det ikke ligefrem svært for andre platforme at tage markedet fra dem på det punkt. Lille tip til LinkedIn: Det er ikke forbudt at kigge på andre sociale mediers løsninger og stjæle fra dem. Når det virker for dem, virker det nok også for jer.

Problemer med Company pages

Også på Company-page delen volder der problemer. Som administrator kan man ikke se, hvilke nye følgere der er kommet til. Når du tjekker listen af følgere, bliver de listet i vilkårlig rækkefølge. Som virksomhed er det jo interessant at følge med i, hvem der er interesseret i ens virksomhed, når der nu er stort fokus på leads hos LinkedIn. Det er simpelthen en lost opportunity.

Guide: Lav en liste over følgere i Excel en gang om ugen, så ved du hvem der er nye og hvornår de begyndte at følge siden.

LinkedIn kan ikke skelne mellem, om du er dig selv eller dit firma, hvis du vil like opdateringer. Der findes heller ikke en app for virksomhedssider som Facebook fx har. Hvis ikke community managers er glade, bliver normale brugere det heller ikke, LinkedIn!

Guide: Du er nødt til at styre virksomhedssiden fra computeren.

Elendige stats på virksomhedssiderne! LinkedIn gør det svært at måle, hvad der egentlig foregår på siden, og hvordan det bidrager. De opfordrer ikke til, at man som virksomhed er der seriøst – man kan ikke forbedre, hvis man ikke ved, hvordan det går. Et lille eksempel fra min hverdag: Hos Bolius arbejder vi med et stort Business Intelligence værktøj, og LinkedIns API er ganske enkelt laugh-able. Det ringeste af alle social media, jeg integrerer i vores BI. LinkedIn, vi vil have data!

Guide: Lev med det 🙁

LinkedIn har løst nogle problemer

Du vil lige tjekke LinkedIn på mobilen. Du kommer ind og falder over et indlæg, der egentlig var ret interessant. MEN. Så loader LinkedIn færdigt og væk er det indlæg, du ville kigge nærmere på. Og du kan ikke finde det igen, for det tillader LinkedIns vanvittige algoritme ikke. Heldigvis loader app’en nu uden at vise, hvad den viste sidste gang.
Her er lidt bonus fra mine Tweeps:

https://twitter.com/AnneFrostJepsen/status/667283567907475456

Fordele med LinkedIn

Jeg har talt meget om teknologien bag LinkedIn. Tanken i LinkedIn holder stadig, og jeg ved det skaber værdi. Jeg må bare acceptere, at LinkedIn ikke er ambitøse nok til at få mest ud af idéen. Men jeg krydser fingre!

Hvis du ikke er blevet alt for sur på LinkedIn efter dette indlæg, kan du høre mere om, hvordan du faktisk kan skabe leads og salg gennem LinkedIn i Help Marketing afsnit 8 med Morten Vium, eller hvordan du skaber skaber digitale relationer bl.a. gennem LinkedIn i afsnit 5 med Morten Bay. Forresten tak til Morten Vium, der har hjulpet med en korrektur og ændringer!

Og så kan du finde 22 LinkedIn hacks i denne SlideShare:

[slideshare id=47477046&doc=lofjtuzkqh6e1vfmdsri-signature-e33e433c5675db36c97720e8904d37efcc5f276872375ae1b2c466f027ab48bb-poli-150427141437-conversion-gate01]

Har du flere irritationsmomenter, når det kommer til LinkedIn? Eller har du gode hacks, som jeg ikke kender til? Del dem i kommentarerne!

Lad mig høre hvad du synes om indholdet ...

Del dette på ...
Foredrag, kurser og sparring om Content Marketing og sociale medier Brug Nochmal